Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man doodgestoken op AZC Middelburg

Toegevoegd: 30-05-2008, 20.25 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een steekpartij op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Middelburg is vrijdagavond een tot nu toe onbekende man om het leven gekomen. Er is één aanhouding verricht.


De steekpartij vond rond half acht plaats, naar veluid nabij de eerste woonblokken op het terrein aan de Stromenweg. Het slachtoffer is zelf hevig bloedend naar de receptie gestrompeld. Daar zakte hij ineen. Omstanders en hulpverleners startten direct met reanimeren. Twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, maar daar overleed hij kort daarop aan zijn letsel.

Getuigen wisten vrij snel een verdachte aan te wijzen. Hij werd, nog voordat het slachtoffer was afgevoerd naar het ziekenhuis, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie is de verdachte een 38-jarige Middelburger. Hij moet nog worden gehoord.
 
De identiteit van de omgekomen man is nog niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een bewoner van het complex. De politie startte direct na de steekpartij een groot technisch onderzoek. Diverse leden van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) deden in witte pakken onderzoek op het terrein. Er werden foto's gemaakt en ook werd met speciale lampen gezocht naar sporen.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. Na het voorval had de beveiligingsdienst van het complex de handen vol om de situatie onder controle te houden. Bij de politie was vrijdagavond niet bekend of er vannacht extra maatregelen worden getroffen om te zorgen dat de situatie op het terrein niet escaleert.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Melda (31-5-2008 om 21:43)
Ja dat soort mensen die anderen doodsteken! die moeten zeker het lans uit worden gezet...
Pietje (31-5-2008 om 20:41)
Zulke mensen moeten het land zeker uitgezet worden!
Melda (31-5-2008 om 20:15)
Ik woon in Middelburg en werk met jongeren. Ook met jongeren uit het AZC, Het is sowieso er. als zoiets gebeurt... maakt niet uit waar, maar snap dat het dan ineens dichtbij voelt..
Berebotje (31-5-2008 om 16:46)
Het is verschikkelijk dat dit weer moest gebeuren. Het is zo dicht bij. Ik woon zelf in vlissingen en het gebeurt in middelburg.. enkele kilometers weg. Wat mensen ook zeggen of denken, er is wel iemand neergestoken! Of het nou een a.z 'er is of niet.. het is gewoon vreselijk!
Kees (31-5-2008 om 16:33)
Wel raar is als die mensen vluchten, ze altijd naar deze regio vluchten en nooit naar madagascar of costa rica.
Bert (31-5-2008 om 15:18)
Wat heeft dit met de oorlog te maken? Het mag gewoon niet gebeuren al dat geweld.
Cookie-instellingen beheren