Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man doodgestoken op AZC Middelburg

Toegevoegd: 30-05-2008, 20.25 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een steekpartij op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Middelburg is vrijdagavond een tot nu toe onbekende man om het leven gekomen. Er is één aanhouding verricht.


De steekpartij vond rond half acht plaats, naar veluid nabij de eerste woonblokken op het terrein aan de Stromenweg. Het slachtoffer is zelf hevig bloedend naar de receptie gestrompeld. Daar zakte hij ineen. Omstanders en hulpverleners startten direct met reanimeren. Twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, maar daar overleed hij kort daarop aan zijn letsel.

Getuigen wisten vrij snel een verdachte aan te wijzen. Hij werd, nog voordat het slachtoffer was afgevoerd naar het ziekenhuis, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie is de verdachte een 38-jarige Middelburger. Hij moet nog worden gehoord.
 
De identiteit van de omgekomen man is nog niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een bewoner van het complex. De politie startte direct na de steekpartij een groot technisch onderzoek. Diverse leden van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) deden in witte pakken onderzoek op het terrein. Er werden foto's gemaakt en ook werd met speciale lampen gezocht naar sporen.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. Na het voorval had de beveiligingsdienst van het complex de handen vol om de situatie onder controle te houden. Bij de politie was vrijdagavond niet bekend of er vannacht extra maatregelen worden getroffen om te zorgen dat de situatie op het terrein niet escaleert.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvon (31-5-2008 om 13:52)
Ze moeten de mensen eerder laten weten of ze mogen blijven ja of nee. En niet met grote groepen bij elkaar zetten daar krijg je gewoon irritaties van dit is daar het gevolg van. Nabestaande veel sterkte toegewenst.
Sabientjuh (31-5-2008 om 13:11)
Mensen met hun vooroordelen kijk verder dan alleen je eigen straat! toevalig werk ik daar bij de kleine kids en ook asielzoekers zijn dood normale mensen die hier niet voor niets komen ( meeste ) iedereen heb recht op een eerlijk en vrij bestaan. Mij condoleance voor alle nabestaande
Melda (31-5-2008 om 12:38)
Anita. Ik weet niet waar je opmerking op slaat... Je bent vrij in wat je denkt, maar je kan uit respect voor die jongen zijn familie, vrienden en kenissen je mening/domme opmerking wel voor je houden vind ik. Slaat helemaal nergens op namelijk. Of hou je erbuiten of condoleer de nabestannde...
Peer (31-5-2008 om 12:35)
Ja Anita, inderdaad te simpel, als je niet weet wat mensen drijft om hun land te verlaten moet je gewoon je mond houden. Ik heb jaren gevoetbals met een jongen die daar woonde en de littekens gezien. jouw opmerking is echt verschrikkelijk
Zeeuwtje (31-5-2008 om 12:12)
Het is niet gekker dan vroeger. Er gaat veel meer informatie vele malen sneller der wereld rond. Vroeger gebeurde het ook, maar dan wist je het niet. En ja, als je veel mensen in een kleine ruimte zet zonder dat ze iets te doen hebben. Dan kan je er op wachten dat er iets gebeurd.
Michel (31-5-2008 om 12:04)
@Anita, denk niet dat jij WOII heb meegemaakt he? Of t nou een jood, turk marrokaan of nederlander is, dood gestoken wens je niemand toe...
Cookie-instellingen beheren