Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man doodgestoken op AZC Middelburg

Toegevoegd: 30-05-2008, 20.25 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een steekpartij op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Middelburg is vrijdagavond een tot nu toe onbekende man om het leven gekomen. Er is één aanhouding verricht.


De steekpartij vond rond half acht plaats, naar veluid nabij de eerste woonblokken op het terrein aan de Stromenweg. Het slachtoffer is zelf hevig bloedend naar de receptie gestrompeld. Daar zakte hij ineen. Omstanders en hulpverleners startten direct met reanimeren. Twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, maar daar overleed hij kort daarop aan zijn letsel.

Getuigen wisten vrij snel een verdachte aan te wijzen. Hij werd, nog voordat het slachtoffer was afgevoerd naar het ziekenhuis, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie is de verdachte een 38-jarige Middelburger. Hij moet nog worden gehoord.
 
De identiteit van de omgekomen man is nog niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een bewoner van het complex. De politie startte direct na de steekpartij een groot technisch onderzoek. Diverse leden van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) deden in witte pakken onderzoek op het terrein. Er werden foto's gemaakt en ook werd met speciale lampen gezocht naar sporen.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. Na het voorval had de beveiligingsdienst van het complex de handen vol om de situatie onder controle te houden. Bij de politie was vrijdagavond niet bekend of er vannacht extra maatregelen worden getroffen om te zorgen dat de situatie op het terrein niet escaleert.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niels (31-5-2008 om 11:05)
Jaa, tis tegenwoordig toch altijd wat! Nu is het niet een keer ergens verweg van ons, maar dichtbij, en ineens is het zoo erg, sta je dan ook zo stil als er 1 in leeuwwarden wordt neer gestoken? Denk eerst daar maar is aan!
Bewoner uit middelburg (31-5-2008 om 10:33)
Jeetje wat erg wat er gebeurt is.het zijn toch maar doodnormale mensen.wij willen allen bewoners,vrienden,personeel,fam van het slachtoffer heel veel sterkte wensen.
Anita (31-5-2008 om 10:19)
Ik begrijp nog steeds niet wat al die mensen hier komen doen, tijdens WO 2 zijn we toch ook niet massaal naar hun land gevlucht? Of ben ik weer te simpel. Ik gun iedereen een leuk en prettig bestaan, maar niet ten kosten van een ander.
Sandra (31-5-2008 om 02:05)
Triest voor woorden, ik wil de familie, vrienden en bewoners heel veel sterkte toewensen.
Beffie (31-5-2008 om 01:26)
Interne ruzie,is een vraag,.geeft ze allemaal een wooning,is goed voor de gemeente,..
Kelly (30-5-2008 om 21:08)
Vreselijk weer! Het wordt met de dag gekker volgens mij.
Cookie-instellingen beheren