Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote oefening met mosselkotter Bru 2

Toegevoegd: 01-06-2008, 18.02 uur
Grote oefening met mosselkotter Bru 2
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De mosselkotter Bru 2 was zaterdag het toneel van een grote oefening van de brandweer en het KNRM-station Noordland/Burghsluis.
 
De hulpdiensten oefenden dat de boot op de Oosterschelde nabij boei R24 in problemen was gekomen nadat er explosie had plaatsgevonden in de machinekamer van het schip. Er waren meerdere gewonden. De bemanning van de reddingboten Koopmansdank en Harder werden net als de brandweerpost Kamperland en de ambulance van Neeltje Jans opgeroepen voor de melding.


Doel van de oefening was het testen van de samenwerking tussen de diverse diensten. Ook was er extra aandacht voor de communicatie via het C2000-systeem. Daarnaast moesten de gewonden natuurlijk van boord gehaald worden, moest de brand worden geblust en moest verdere schade worden voorkomen.

Alles verliep volgens plan en men zag ondanks de rook ontwikkeling kans de slachtoffers te redden. In totaal liep de oefening, waar 17 hulpverleners aan meededen, zonder grote problemen. Tijdens de evaluatie na de oefening bleek dat de oefening zelf zeer goed was verlopen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren