Weerbericht:
Veel zon, aanvankelijk in het uiterste noordoosten wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vele meldingen door slecht weer

Toegevoegd: 02-06-2008, 21.33 uur
Vele meldingen door slecht weer
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De flinke regenval en het onweer dat daarbij gepaard ging heeft maandag-avond op tal van plaatsen voor overlast gezorgd.

De bliksem sloeg op meerdere plaatsen in. Rond 19.30 uur zorgde een inslag voor brand in een woning aan de Drie Minuten in Krabbendijke. Kort daarvoor, rond 19.00 uur, gebeurde hetzelfde bij het gebouw van de Hervormde Kerk aan het Kerkpad in dezelfde plaats (foto 5).

Brandweerploegen uit Kruiningen en Krabbendijke rukten hiervoor uit. Later op de avond moest men opnieuw uitrukken om de brand na te blussen. De brandweer was hier ruim een uur mee bezig. 
 
Om 19.35 uur sloeg de bliksem in in een nieuwbouwwoning aan het Baentje in Grijpskerke (foto's 1 t/m 4). Brandweerploegen uit Oostkapelle en Vlissingen rukten uit om de brand, die woedde onder het dak, te blussen. Het blussen nam uren in beslag. Ook op de Schependijk in Terneuzen sloeg de bliksem in.

Wateroverlast
Op diverse plaatsen was sprake van wateroverlast. De brandweer moest uitrukken om het water weg te pompen in onder meer de Westkolkstraat en de Stationsweg in Terneuzen en de Hoofdweg-Zuid in Zuiddorpe. Verder was er sprake van wateroverlast in de Gentsestraat in Hulst, de Spoorstraat in Sluiskil en in de Vlaketunnel op de A58.

Later op de avond was er sprake van wateroverlast op De Burggraaf in Sint Jansteen, de Zand-straat in Sas van Gent, het Kanaalpark in Philippine (foto 6), de Oude Zeedijk in Axel en de Voorstraat in Sint Philipsland (foto 7, 8). Op de Molenstraat in Westdorpe waaiden enkele takken over de weg.

Stroomuitval
In de omgeving van de Dorpsstraat in Krabbendijke viel rond 20.10 uur de stroom uit als gevolg van een blikseminslag. Een elektriciteitshuisje viel uit en het duurde ongeveer veertig minuten voordat de getroffen gezinnen weer van stroom konden worden voorzien. Volgens energiebedrijf DELTA zijn er minder dan 25 getroffen klanten.

Hoe groot de schade is die het slechte weer heeft aangebracht is nog niet duidelijk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacko (4-6-2008 om 11:24)
@jos. Je gaat toch niet iedere avond helemaal de waterstanden af, en berekenen of de kans er is dat de straten volstromen. Je kan het ook overdrijven..
Jos1970 (3-6-2008 om 17:48)
Als de mensen nu niet eens allen naar het weer bericht kijken , maar ook naar de waterstanden hadden ze kunnen zien dat de onweer voor laagwater begon en dus tegen het tij eerst de kust opkwam, met de kentering van het tij werd dus alleen maar erger. Met afgaand water was de schade minder geweest
Ikk (3-6-2008 om 15:34)
Ik denk het ook ja.. Bij ons in stavenisse was het ook best wel erg! Iedereen de groeten.
Miranda (3-6-2008 om 09:06)
Krabbendijke heeft nog mazzel gehad, wij hebben in Oudelande van 10 uur tot kwart voor 12 zonder stroom gezeten!
Ardjan (3-6-2008 om 08:18)
Dat het daar in krabbendijke erger is altijd komt doordat het et smalste stukje is tussen de wester en de oosterschelde, vandaar dat het daar ook wel eens wat langer blijft hangen.
Tim (2-6-2008 om 23:27)
Niels.. Ik gok door het slechte weer.. ;)