Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Milieuteam doet inval bij Dow Benelux

Toegevoegd: 03-06-2008, 22.11 uur
Door: P.Z.C.
TERNEUZEN - Een multidisciplinair milieuteam onder leiding van de bovenregionale recherche Zuid-Nederland heeft dinsdag een inval gedaan bij Dow Benelux in Terneuzen.


De actie vormt onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek tegen het bedrijf. Dow zou de voorbije jaren vergunningsvoorschriften hebben overtreden bij verschillende milieu-incidenten. Bij de doorzoeking werd een deel van de administratie in beslag genomen. Er werden geen personen aangehouden.

Dow, liet bij monde van voorlichter Matthijs van Meerveld weten 'niet blij te zijn met de actie'. ,,Maar", voegde hij er aan toe, ,,we hebben alle medewerking verleend aan het onderzoek en zijn in afwachting wat er verder uitkomt."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
DJ (4-6-2008 om 20:14)
Terecht. Misstanden dienen opgehelderd te worden. Is dow niet fout, heeft men toch niets om bang voor te zijn? Ik kom er regelmatig, als chauffeur, en de manier waarop je behandeld word in het algemeen, doet meer aan een strafkamp denken. Er heerst daar een afschuif mentaliteit.
Hoekenees (4-6-2008 om 19:19)
Denk ook eens aan de dag van morgen? Denk aan onze kinderen, verdienen zij het om in een wereld op te groeien waar de natuur compleet verpest is. Terecht dat er strenge controle's zijn. Ze moesten veel vaker onverwachte invallen doen bij dergelijke bedrijven. En streng straffen indien nodig !!!
Joep (4-6-2008 om 16:32)
Het is bij de beesten af en je zal er maar werken, alsof het criminelen zijn. Waren ze maar net zo alert met criminelen en de drugstoeristen die Nederland teisteren!
C. Faas (4-6-2008 om 16:03)
Laat die fabriek maar gewoon doordraaien, ik heb nergens geen last van. En het milieu is veel te streng voor de fabrieken.
Stan van Ostayen (4-6-2008 om 14:53)
Ha, Patrick heeft nog niet door dat het milieu geen aparte grootheid is. We maken er allemaal deel van uit, zaak dus om het schoon en gezond te houden, dan blijven wij dat ook.
Maus (4-6-2008 om 11:57)
Milieu dit en Milieu dat. Bij sommigen is zelfs een dierenleven nog meer waard dan een mensenleven. Gewoonweg te zot voor woorden. Ik snap ook wel dat bedrijven niet zomaar alles mogen lozen, maar soms gaat het gewoonweg te ver.
Cookie-instellingen beheren