Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zeeland krijgt extra ambulances

Toegevoegd: 05-06-2008, 08.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De ambulancedienst in Zeeland krijgt de beschikking over drie extra ambulances. Dat heeft Minister Klink van Volksgezondheid besloten.

Klink volgt met zijn besluit een advies op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM. Uit een rapport van die instelling bleek dat in meerdere regio's, waaronder Zeeland, de ambulancecapaciteit onder maat was.
 
Naast Zeeland krijgen ook andere regio's extra ambulances. In totaal gaat het om 47 wagens. Rotterdam en Utrecht krijgen beiden zeven extra ambulances, Brabant en Limburg ieder vijf en de Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Friesland en Drenthe worden voorzien van twee extra ziekenwagens.

De extra ambulances moeten worden aangeschaft omdat volgens de huidige norm 97 procent van de ambulances binnen 12 minuten bij de patiënt moet zijn. Eerder lag deze norm nog op 95 procent binnen 13 minuten. De scherpere eis zorgt met name voor problemen in de dunbevolkte gebieden.

Wat de capaciteitsverbetering gaat kosten is nog niet duidelijk, maar landelijk gezien zou het gaan om miljoenen. Wanneer de ambulances daadwerkelijk inzetbaar worden is nog onbekend.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (5-6-2008 om 22:08)
Ja de overkant zou wel verstandig zijn want zodra er één ambulance naar bijv. axel moet dan gaat er een ambulance vanuit terneuzen. En dan gaat komt er een vws hulst en daarna een vws voogelwaarde voor één uitruk! Een ambulance Colijnsplaat? Westkapelle?
Cor (5-6-2008 om 17:10)
Prima, doch heeft de regering ook gedacht hoe het extra personeel betaald kan en gaat worden? Want met ziekenwagens welke stil moeten staan omdat er geen geld beschikbaar om het personeel te betalen schiet men dus niets op... Cor.
Jaap (5-6-2008 om 16:26)
Eindelijk is het begrepen dat meer ambulances in Zeeland geen overbodige luxe is. Een resultaat van minstens 20 jaar vechten tegen de bierkaai! Voldoende personeel komt er wel, zeker als ze op een gezonde en voor zover mogelijk aangename manier hun werk kunnen verrichten.
Rat (5-6-2008 om 16:18)
Mij lijkt post Oostburg wel wat, of stationeer er een op vogelwaarde. dat scheelt enorm in het posten vanuit de omgeving.
Jan-Willem (5-6-2008 om 13:49)
Dat denk ik niet Andries, want andere provincies krijgen er ook ambulances bij ;-).
Andries (5-6-2008 om 10:54)
Is dit een afleidingsmanouvre voor het verdwijnen van het ziekenhuis in vlissingen?