Weerbericht:
Vooral in het noorden een regen- of onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost reeks van 17 diefstallen op

Toegevoegd: 06-06-2008, 18.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft na de aanhouding van een drietal Roemenen op 5 mei van dit jaar in totaal 17 diefstallen op weten te lossen. Dat is vrijdag bekend gemaakt.


De Roemenen werden in de jachthaven van Wolphaartsdijk op heterdaad betrapt tijdens een diefstal. Na ruim een maand van intensief onderzoek heeft de politie tot nu toe 17 zaken opgelost. Hierbij gaat het vooral om diefstallen van buitenboordmotoren en benzine van vaartuigen.

De diefstallen werden allen gepleegd in het voorjaar van 2008 in Zeeuwse en Zuid-Hollandse jachthavens. Een aantal buitenboord-motoren is teruggevonden maar een aantal is vervoerd naar het buitenland. Er werden ook twee voertuigen in beslag genomen.

Het onderzoek duurt nog voort en mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Paul (7-6-2008 om 12:44)
Ach, wat voor straf kan je daarvoor krijgen? De heler moeten ze oppakken.
PeterB (7-6-2008 om 12:29)
Dat ze erbij durven te zetten dat het roemenen zijn. Pas maar op dat jullie niet discrimineren.
Piet (6-6-2008 om 22:49)
Goed gedaan politie! Ga zo door!
Rutgers (6-6-2008 om 22:31)
Zou daar ook de diefstal van buitenboordmotoren uit de jachthaven van de Arne (oostwatering) in mei 2007 bij zitten? (misschien dezelfde daders?)
Ruud (6-6-2008 om 18:54)
Mooi om dit te lezen, maar ik maakte ik vorige week de volgende melding. ik zag een auto met BG kenteken met carvan vol met nederlandse stickers (leek mij wat vreemd) antwoord van politie "ik weet ook niet wat ik er mee moet" ze wilden geen kenteken weten en/of wat voor een auto.
Ko (6-6-2008 om 18:24)
Goed werk van de politie,nu hopen dat de rechter ook flinke straffen uitdeeld.