Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote internationale alcoholcontrole langs de grens

Toegevoegd: 10-12-2005, 17.22 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - In de nacht van 9 op 10 december is, in samenwerking met de Belgische politie, een grote internationale alcoholcontrole gehouden.

Aan beide zijden van de grens werden aan de grensovergangen bestuurders gecontroleerd. Het doel van de controle was, uiteraard, het verbeteren van de verkeersveiligheid. De alcoholcontrole is juist nu gehouden omdat december toch de feestmaand bij uitstek is, en de Zeeuwse en de Belgische politie hopen dan ook dat er een preventieve werking van de controles is uitgegaan.

De controles waren zowel statisch als mobiel en dusdanig ingericht dat de pakkans hoog was. Op zoveel mogelijk grensoverschrijdende wegen is gecontroleerd. De controles begonnen vrijdagavond om 21.00 uur en eindigden op zaterdagochtend rond 04.30 uur. De politiekorpsen aan beide zijden van de grens zullen in de maand december regelmatig nog alcoholcontroles houden.

Er waren zes grenscontroleposten ingericht, te weten: de grensovergang Tractaatweg (Zelzate), de grensovergang Sas van Gent, de grensovergang Eede/Aardenburg, de grensovergang Sluis, de grensovergang Kapellebrug en Nieuw-Namen. Het aantal collega's dat aan de controle heeft meegewerkt betrof: 12 politiefunctionarissen (Basispolitiefunctie), 5 collega's van de Koninklijke Marechausse, 4 collega's van de verkeerspolitie en 6 medewerkers van 3VO. Zij hebben folders en Bob-sleutelhangers uitgereikt.

De resultaten van de controles van vrijdag op zaterdag nacht zijn: Het aantal gecontroleerde voertuigen betrof in totaal in Zeeuws-Vlaanderen 851 stuks. Er werden in totaal 10 bestuurders betrapt op rijden onder invloed (3 aan de grensovergangen met de gemeente Sluis, 5 aan de grensovergangen in de gemeente Terneuzen en 2 aan de grensovergangen in de gemeente Hulst. Drie bestuurders hadden meer dan de toegestane hoeveelheid gedronken, twee bestuurders ongeveer 1 1/2x teveel, en drie bestuurders tussen meer dan 1 ½ en meer dan 2x. De rijverboden varieerden tussen 1 en 4 uur. Twee automobilisten hadden bijna 3x meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren. Verder werden nog de volgende bekeuringen uitgeschreven: 1 x belediging van een ambtenaar in functie,  1 x rijden door rood licht,  1 x overschrijden doorgetrokken streep,  1 x verkeerde koppeling aanhangwagen 1 x verkeerde verlichting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren