Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 28 km

Zeeuwse jeugdbrandweer scoort goed

Toegevoegd: 14-06-2008, 21.27 uur
Zeeuwse jeugdbrandweer scoort goed
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Zaterdag werden de halve finale jeugdbrandweerwedstrijden gehouden in Krimpen a/d Ijssel. Drie Zeeuwse jeugdbrandweerkorpsen presteerden met de junioren zo goed dat zij door zijn naar de finale.


De toekomstige brandweermannen moesten een brand bestrijden in een werkplaats van een schippersinternaat. Binnen in de werkplaats stond een werkbank en er lag veel hout waardoor er overslag van het vuur ontstond naar een aangrenzende garage.

Één van de werknemers had een bluspoging gedaan, maar had hierbij rook ingeademd. Hij stond met een brandblusser aan de weg om de brandweer op te vangen. Het slachtoffer moest door de brandweer aan de ambulancedienst worden overgedragen en naar het ziekenhuis voor onderzoek.

De wedstrijd werd gewonnen door de ploeg Goes/Borsele met maar liefst 1071 punten. Ook de tweede plaats werd behaald door een Zeeuwse ploeg, Westerschouwen sleepte in het totaal 1060 punten in de wacht. De derde plaats was voor Zwolle en de vierde plaats werd behaald door Haaften/Neerijnen.

De laatste plaats voor de finale werd gehaald door de jeugdbrandweer van Veere met 1019 punten. Net niet door na de finale is de ploeg van Sint Philipsland, deze behaalde 1017 en eindigden op een zesde plaats. De eerste vijf ploegen gaan door naar de finale die in oktober zal plaats vinden.

De junioren van de ploeg Veere kregen zaterdagavond een warm onthaal bij de brandweerkazerne in Zoutelande. Door middel van een waterkanon werd er een waterscherm opgezet waar de winnaars doorheen reden. Verder waren alle ouders opgetrommeld om iedereen te feliciteren. Ook burgemeester Rob van der Zwaag was aanwezig om te junioren de feliciteren met hun overwinning.

Verder waren er op deze dag ook wedstrijden voor de klasse aspiranten lagedruk en hogedruk. In deze klassen wist alleen Westerschouwen zich als enige Zeeuwse ploeg te plaatsen voor de finale. Bij de lagedruk eindigde Westerschouwen als vijfde en Sint Philipsland als achtste. Bij de hogedruk werd Westerschouwen derde en Goes/Borsele achtste.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (19-6-2008 om 09:54)
Geef mij maar honderd keer liever de jeugdbrandweer! Ook al kost zo'n oefening geld, het mag! De hangjeugd kost ook geld, slopen bushokjes of spuiten graffiti, deze jongelui doen tenminste iets heel erg nuttigs in hun vrije tijd. Dit zijn de jongens die wij missch. ooit nodig hebben. Ga door hoor!
Brandweervrouw (19-6-2008 om 08:18)
Thx jos zulke reactie's moeten er meer zijn. maar een discussie hierover is hier niet de plaats voor maar namens de jeugd en vrijwilligers ,BEDANKT .
Jos (18-6-2008 om 22:12)
Nog een reactie van mij: Laten we de jeugdbrandweer koesteren en er zuinig op zijn, dit geldt denk ik ook voor de vrijwillige brandweer. Zij zijn onmisbaar voor onze samenleving en de veiligheid daarvan! Bespaar niet teveel geld op deze beide partijen, we kunnen ze niet missen!!!!
Kees (16-6-2008 om 18:00)
Je bent inderdaad een zeurpiet. dit is mooi meegenomen als voor kennis voor het echte vak. misschien kom je daar wel eens achter als je zelf geholpen moet worden. zijn de kosten dan ook zo belangrijk
Brandweervrouw (16-6-2008 om 07:02)
Het gaat hier om de prestatie van de jeugdbrandweer niet om de evt kosten die het met zich meebrengt,dus zeurpiet ik denk dat je beter ergens anders naar toe kan met u ongenoegen ,en laat de jongens genieten van hun prestatie .
Mark (15-6-2008 om 20:37)
Damion, iedereen is vrij zn reactie hierover te geven...Dat we het hier niet mee eens zijn in een ander feit.
Cookie-instellingen beheren