Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zeeuwse jeugdbrandweer scoort goed

Toegevoegd: 14-06-2008, 21.27 uur
Zeeuwse jeugdbrandweer scoort goed
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Zaterdag werden de halve finale jeugdbrandweerwedstrijden gehouden in Krimpen a/d Ijssel. Drie Zeeuwse jeugdbrandweerkorpsen presteerden met de junioren zo goed dat zij door zijn naar de finale.


De toekomstige brandweermannen moesten een brand bestrijden in een werkplaats van een schippersinternaat. Binnen in de werkplaats stond een werkbank en er lag veel hout waardoor er overslag van het vuur ontstond naar een aangrenzende garage.

Één van de werknemers had een bluspoging gedaan, maar had hierbij rook ingeademd. Hij stond met een brandblusser aan de weg om de brandweer op te vangen. Het slachtoffer moest door de brandweer aan de ambulancedienst worden overgedragen en naar het ziekenhuis voor onderzoek.

De wedstrijd werd gewonnen door de ploeg Goes/Borsele met maar liefst 1071 punten. Ook de tweede plaats werd behaald door een Zeeuwse ploeg, Westerschouwen sleepte in het totaal 1060 punten in de wacht. De derde plaats was voor Zwolle en de vierde plaats werd behaald door Haaften/Neerijnen.

De laatste plaats voor de finale werd gehaald door de jeugdbrandweer van Veere met 1019 punten. Net niet door na de finale is de ploeg van Sint Philipsland, deze behaalde 1017 en eindigden op een zesde plaats. De eerste vijf ploegen gaan door naar de finale die in oktober zal plaats vinden.

De junioren van de ploeg Veere kregen zaterdagavond een warm onthaal bij de brandweerkazerne in Zoutelande. Door middel van een waterkanon werd er een waterscherm opgezet waar de winnaars doorheen reden. Verder waren alle ouders opgetrommeld om iedereen te feliciteren. Ook burgemeester Rob van der Zwaag was aanwezig om te junioren de feliciteren met hun overwinning.

Verder waren er op deze dag ook wedstrijden voor de klasse aspiranten lagedruk en hogedruk. In deze klassen wist alleen Westerschouwen zich als enige Zeeuwse ploeg te plaatsen voor de finale. Bij de lagedruk eindigde Westerschouwen als vijfde en Sint Philipsland als achtste. Bij de hogedruk werd Westerschouwen derde en Goes/Borsele achtste.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ries (15-6-2008 om 19:44)
Zoals eerder vermeld zijn er nauwelijks kosten aan verbonden. Het is beter als al die hangjongeren die zomaar doelloos rond zwerven.bij de jeugbrandweer wordt ze nog iets nuttigs bijgebracht. En zeurpiet je mag overigens ook wel je echte naam neerzetten hoor staat veel stoerder als "zeurpiet".
Damion (15-6-2008 om 18:29)
Beste zeurpiet als je niet eens bent over dit, bel dan gewoon even op naar gemeente huis hoe je er over denkt! dan zullen hun u haar fijn uitleggen hoe het in ze werk zit. u heeft zeker geen brandweer bij u in de buurt of jeugdbrandweer. hou u reactie voor je !
Jack teekamp (15-6-2008 om 17:34)
Prima resultaat jeugd uit Goes/Borsele nu nog de finale . Succes verder.
Mark (15-6-2008 om 15:56)
Reiskosten zijn minimaal, privévoertuigen worden regelmatig gebruikt. Materiaal is vaak afgekeurd door de vrijwilligers, wordt opgeknapt door de jeugd+leiding.Een beroepsbrandweer zal in Veere meer kosten met zich meebrengen dan deze 7 vrijwilligersposten.Deze jeugd heeft toekomst bij de brandweer.
Zeurpiet (15-6-2008 om 14:32)
Zijn we niet goedkoper uit zonder het bekostigen van deze wedstrijden en uitstapjes? Er worden reiskosten gemaakt en materiaal gebruikt. Als het vak gewoon een goed salaris heeft dan hoef je over instroom je geen zorgen te maken. Tijd voor de politiek om een berekening te maken lijkt me.
Brandweervrouw (15-6-2008 om 10:16)
Ben het volledig met jos eens de jeugdbrandweer is een perfecte basis voor de latere vrijwilligers en evt beroepsbrandweer. de leiding doet dit vrijwillig en met veel plezier . goed gedaan jongens op naar de volgende wedstrijd .
Cookie-instellingen beheren