Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Politie zeeland start met vakantieservice

Toegevoegd: 15-06-2008, 16.29 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie in het district Zeeuwsch-Vlaanderen komt met een nieuwe service voor mensen die tijdelijk afwezig zijn in hun woning.


Als mensen voor korte of langere tijd weg zijn kunnen ze dit melden bij de politie, waarna het betreffende huis in de surveillanceroute wordt meegenomen. De politie gaat de woning niet permanent bewaken. 

In geval van calamiteiten als brand of inbraak, zal de politie een sleutelhouder waarschuwen. Alle huishoudens in Zeeuwsch-Vlaanderen krijgen maandag 16 of dinsdag 17 juni een kaart in de brievenbus waarmee ze zich kunnen aanmelden voor de service.


De service geldt het hele jaar door en er zijn verder geen voorwaarden aan verbonden. Het publiek kan de vakantiekaart ook vinden op www.politie.nl/zeeland/uwwijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gizmo (16-6-2008 om 17:38)
In mijn huis mag best tijdens mijn vakantie een agent van buiten Zeeland gaan wonen, incl. gezin. 550 Meter van het strand, 5 kamers, keuken & koelkast gevuld, waterbed... Als je deze service toegankelijker maakt, hoeven politiemensen nooit meer te betalen om in eigen land op vakantie te gaan.
Yvonne (15-6-2008 om 23:07)
Jammer dat er zo weinig respect is voor de agenten. Waarschijnlijk is er grote vraag naar de vakantieservice. Sociale controle is tegenwoordig niet meer overal vanzelfsprekend. jammer!
Cor van Leeuwen (15-6-2008 om 19:24)
Hoop dat ze dit in heel zeeland gaan doen, heb ik tenminste minder kans dat ik voor 3 km te hard bekeurd word
Scooterfreak (15-6-2008 om 19:23)
In de vakantietijd minder rollerbank controles dus moeten ze wat anders verzinnen wat voor hun relaxet is. Dan maar oppas spelen om goodwill. te kweken. Net of mensen zelf geen oppas kunnen regelen.
Jaap (15-6-2008 om 18:49)
"Mensen moeten zelf voor een oppas zorgen" Tis toch de zot voor woorden dat de politie deze actie "moet" doen... Als mensen nou eens wat meer respect kregen voor andermans eigendommen dan had de politie deze actie ook niet hoeven doen......
Klarie (15-6-2008 om 18:15)
Wat een onzin ,de Politie kan zich beter richten op zaken die echt nodig zijn om te doen ,maar niet voor huisoppas zorgen zeg.
Cookie-instellingen beheren