Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 94 km

Chloorwolk uit Gent mogelijk naar Hulst

Toegevoegd: 19-06-2008, 11.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - De brandweer in Terneuzen is bezig met onderzoek naar een chloorwolk die vanochtend in de havens in Gent is vrijgekomen.


Bij het bedrijf PVS in Gent is een tank chlorosulfonzuur overgelopen tijdens het vullen. Bij het bedrijf worden zuren gemaakt op basis van chloor. Het naastgelegen terrein van het bedrijf Shell is deels ontruimd. Daar worden petroleumproducten geproduceerd en opgeslagen.

De productie bij het bedrijf PVS is stilgelegd en omliggende straten zijn afgesloten voor het verkeer. De brandweer van Terneuzen is onderweg naar Zelzate waar verder wordt overlegt en onderzoek wordt gedaan.

Vanwege de zuid-zuidwestenwind is het mogelijk dat de chloorwolk in de richting van de gemeente Hulst drijft. Maar dat moet het onderzoek nog uitwijzen.

De chloorwolk kan schadelijk zijn voor de longen bij inademing. Volgens het bedrijf PVS moet het overgelopen zuur worden afgedekt met een vaste stof die het basiszuur oplost.

Volgens de politie is er nog geen sprake van een gevaarlijke situatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.a.van.der.velden (19-6-2008 om 20:33)
Het is steeds het zelfde smoesje wat er ook gebeurd het kan nooit geen gevaar voor de omgeving of de volksgezondheid hoe is zo iets mogelijk maar ja zo een bericht kost het minste dan de te treffende maatregels
Cookie-instellingen beheren