Weerbericht:
Bewolkt, vanaf zaterdagmiddag van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeren schieten met kruisboog

Toegevoegd: 23-06-2008, 17.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Zondagavond omstreeks vijf voor negen zijn door de politie Zeeland in een woning aan de Vondelstraat in Terneuzen vier verdachten aangehouden.


De vier, allen afkomstig uit Terneuzen en de gemeente Terneuzen, worden ervan verdacht met een kruisboog te hebben geschoten. Vanaf de gallerij van een flat in de Vondelstraat schoten zij alle vier met schroeven op auto's en een lantaarnpaal.

Op aanwijzing van een getuige zijn de vier aangehouden. Hierna werden zij overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar ingesloten. Zij zullen daar vandaag verder gehoord worden over de zaak.


De kruisboog en de projectielen waarmee geschoten is zijn door de politie in beslag genomen. De vier zijn 18 en 19 jaar oud en betreffen drie jongens en een meisje. Eén betrokkene heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto.

De jongeren wordt poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging ten laste gelegd. In de Vondelstraat liepen namelijk ook mensen op straat die gemakkelijk door een afgeschoten projectiel geraakt hadden kunnen worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (25-6-2008 om 00:21)
Claudia, neem me niet kwalijk. Volgens mij is iemand van 18 of 19 jaar geen kind meer en wisten ze heel goed waar ze aan begonnen. Dus heel hard aanpakken!
Reinier (24-6-2008 om 21:45)
Dan ben ik wel eens benieuwd hoe oud jij bent, dat zal niet onder de 70 liggen hoor..
Jans (24-6-2008 om 20:52)
Ze moeten op houden in mijn tijd hadden ze zo iets niet gelapt!!
Miep precies (24-6-2008 om 10:59)
Dit keer is het goed afgelopen. Maar het ghad ook anders uit kunnen lopen. Een zeer grote straf ,moet ophouden . Sorry voor de mensen die er lichter over denken. DIT KAN NIET ZO DOORGAAN!!! Hier moeten ze maar eens heel goed van leren en dat begint met een strenge aanpak
Claudia (24-6-2008 om 07:50)
Ik ken in ieder geval 2 van deze jongeren. het is heel erg stom en gevaarlijk wat ze hebben gedaan, maar hier 'schiet' justitie toch door. aanpakken,ja! en goed ook ! op deze manier, nee! ik ben meer geschokt door de aanklachten dan door die kinderen, want laten we wel zijn, dat zijn het toch.
L (24-6-2008 om 04:52)
Dat word weer 20-40 uur dienstverlening, en uiteindelijk hebben ze er weer niets van geleerd. Moeten eerst doden en gewonden vallen, voor de ultieme SORRY
Cookie-instellingen beheren