Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Man te water langs Kanaal door Walcheren in Middelburg

Toegevoegd: 11-12-2005, 10.24 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Middelburgse hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een te water geraakte man. Het incident deed zich voor ter hoogte van het busstation naast het NS-Station (zijde Middelburg-Zuid).

Door nog onbekende oorzaak was rond vijf over half drie een jongeman van de kademuur gevallen en in het water belandt. De man kon zelf niet meer uit het water komen en de brandweer moest hem uit het water halen. Eénmaal op de kant is hij snel in folie gewikkeld en op een brancard in een ambulance gereden.

De brandweer was ter plaatse met de tankautospuit 4533 van de post Middelburg-Zuid en de ladderwagen 4550 en de waterongevallenwagen 4580 van de post Middelburg-centrum. De ambulancedienst was ter plaatse met twee Middelburgse ambulances: de 19125 en de 19129.

"Bij een melding van een waterongevallen gaan standaard een tankautospuit en een waterongevallenwagen rijden. In het Stadsgewest gaat ook een ladderwagen ter plaatse omdat die is uitgerust met een speciaal bakje waarmee men gemakkelijk bij een drenkeling kan komen", aldus commandant Ruud Maljaars van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg.

Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen afgevoerd door de bemanning van de ambulance 19129.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren