Weerbericht:
Sluierwolken, vooral in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Realistische brandweeroefening

Toegevoegd: 25-06-2008, 10.23 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De brandweer van Vlissingen heeft dinsdagavond een realistische brandweeroefening gehouden.

De oefening werd gehouden is samenwerking met enkele medewerkers van de ambulancedienst. Ook was er een lotus slachtoffer om het geheel echt doen lijken.

De brandweerlieden van werden vanaf de kazerne aan de Olympiaweg opgeroepen voor een ongeval op de Veerhavenweg in Vlissingen. Op het stuk Veerhavenweg, dat vroeger dienst deed als aanrijroute voor de veerdienst, had een illegale straatrace plaats gevonden. Bij de race was een ongeval ontstaan waarbij één personenauto op zijn kop terecht was gekomen. Een tweede voertuig botste tegen een boom.

Één inzittende was zelfstandig uit het voertuig geklommen en vertelde de brandweer dat er in beide voertuig nog een slachtoffer zat. Door een deur uit de auto, die tegen de boom was gebotst, te knippen kon het slachtoffer worden bevrijd door middel van een wervelplank. Bij de auto die op zijn kop lag moesten zowel de deur, koffer, de achterbank en een voorstoel worden verwijderd voordat het slachtoffer rechtstandig uit het voertuig kon worden gehaald.

De oefening had naast de reguliere leerdoelen als doel om het communiceren met andere hulpverleners zoals de ambulancedienst te trainen. De oefenleiding spreek van een geslaagde en leerzame oefening.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (25-6-2008 om 15:14)
Jah dat was nog is een oefening... ligt niet echt comfortabel in een auto dat op zn kop ligt =p Maar het was zeker wel een geslaagde oefening!
Bram (25-6-2008 om 14:47)
Kijk das nou eens goed oefenen heel realistich ik zou haast denken dat er echt straatrace's zijn gehouden. zelfs een ambulance erbij! ga zo door jongens!!!