Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard Vlissingen (29-6-2008 om 16:38)
Gelukkig leven we in een land waarin iedereen verantwoording moet afleggen voor zijn daden. Een uniform, gecombineerd met "ja maar ik kreeg orders" zijn gelukkig geen vrijbrief om disproportioneel op te treden. En dank voor de moderne tijd, met videobeelden. Dat voorkomt "woord tegen woord".
Jdb (29-6-2008 om 12:05)
Als wij iemand slaan en mishandelen worden we ook aangeklaagd dus vind ik het terecht dat die agenten ook vervolgd worden
Sjaak (29-6-2008 om 09:32)
Het is niet aan de BM om te bepalen of iemand vervolgd word of niet, dit bepaalt het O.M die vind dat de twee politieagenten vervolgd moeten worden. Het is te belachelijk voor woorden dat als de politie eens een klap geeft, vervolgd wordt. Volgende keer doet de politie dus niks meer. Schande.
Cj (28-6-2008 om 19:53)
Triest dat een agent die in opdracht van de burgemeester zijn werk doet vervolgt wordt omdat deze niet achter zijn korps staat ivm negatieve publiciteit Laten we blij zijn dat er tegen deze totaal ontspoorde jeugd waarvan de ouders jammerlijk gefaald hebben bij de opvoeding opgetreden wordt
Wonderbaarlijk (27-6-2008 om 20:05)
@ De man (27-6-2008 om 09:47 uur) "de kinderen konden niks terug doen?" ..dus alleen als ze in het bezit waren geweest van ...? mochten de agenten volgens jou geweld gebruiken? Voor vernieling en niet voldoen aan 'vordering' moeten agenten ogen gesloten houden? en zelf weglopen? bedoel je dat?
Vlissingen (27-6-2008 om 18:00)
Blijven zeuren over een filmpje waar ze 1 iemand slaan? hoe kan je nou oordelen als je er niet bij was, dan had je ook wel gezien dat ze iedereen sloegen die ze zagen!? denk toch is na man, 2000 mensen in 1 straat en dan zeker in 1 min weg zijn. kom op zeg dat kan niemand !
Cookie-instellingen beheren