Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Stadsgewestelijke brandweer rukt uit voor binnenbrand

Toegevoegd: 11-12-2005, 17.52 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Middelburg.

Rond half vijf 's ochtends werden de brandweerlieden van de post Stromenweg onder prioriteit één ter plaatse gevraagd bij een woning aan de Oude Koudekerkseweg in Middelburg. De bewoners waren wakker geworden van een sterke brandlucht.

De bewoners constateerden dat er brand woedde en belden daarop de alarmcentrale. Die alarmeerde de tankautospuit 4530 en de ladderwagen 4550, beiden van de post Stromenweg in Middelburg.

Ter plaatse bleek dat de brand woedde tussen het plafond en de vloer van de eerste verdieping. Om de brandhaard te bereiken moesten de spuitgasten een deel van de vloer en het plafond uit elkaar halen. De brandweer heeft de brand geblust.

Een papagaai die zich in de woning bevond kon door de bewoners op tijd in veiligheid worden gebracht. De brandweer kon na ongeveer anderhalf uur weer inrukken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren