Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Popevenement concert at SEA goed verlopen'

Toegevoegd: 29-06-2008, 08.55 uur
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - Het popevenement Concert At SEA dat vrijdag en zaterdag op de Brouwersdam is gehouden is goed verlopen. Dat heeft de politie zondagnacht gemeld in een persbericht, mede namens de organisatie.


Het concert werd door een staf 'grootschalig en bijzonder optreden' begeleid. De politie hoefde tijdens het evenement slechts twee personen aan te houden: een 18-jarige voor vernieling en een 25-jarige voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Uiteindelijk werd in totaal aan veertig mensen moest medische hulp worden verleend. Vrijdag raakten twintig busmedewerkers onderkoeld. Zij werden opgevangen en zijn warm aangekleed. Bezoekers werden zaterdag aangespoord zich extra warm te kleden.
 
De politie en de beveiliging hadden het met name druk om de verkeersstromen in goede banen te leiden, al liep het vervoer naar het evenement 'goed', aldus de politie. Aan het einde van het concert op zaterdag bleek dat voetgangers over de hoofdrijbaan naar de parallelweg van de N57 liepen. De politie en de beveiliging hebben hierop ingegrepen en de mensen een veiliger weg gewezen. Het publiek maakte meer gebruik van de fiets dan verwacht. Ondanks dat stonden er op de parkeerplaatsen in totaal ongeveer 5.500 voertuigen.

Tijdens de vorige editie van het evenement ontstonden overigens grotere problemen. Toen zorgden problemen met het busvervoer en hevige regenval voor grote verkeersproblemen. Auto's kwamen vast te zitten in de modder en het duurde voor sommigen uren voordat zij van de parkeerterreinen konden wegrijden. Ook toen was er sprake van (licht)onderkoelde personen.
 
Zie ook:
- Man mishandeld bij Concert At SEA (02-07-2007)
- Diverse aanhoudingen na Concert At SEA (01-07-2007)
- Grote chaos na afloop Concert At SEA (01-07-2007)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorpbewoner scharendijke (29-6-2008 om 14:42)
Was allemaal prima verlopen. Geen vol geparkeerd dorp. Perfect een pluim voor de mannen van de politie en de mannen die ook bij de ingangen stonden. Mag van mij altijd zo geregeld worden. Ook de muziek was goed. Gratis en voor niks vannuit onze achtertuin.
Chris (29-6-2008 om 14:34)
Prima, gezellig enz. Nu maar hopen volgend jaar een keer zonder BLØF want dat hebben we allemaal wel een keer gezien, neem eens een betere trekpleister.
Reinier (29-6-2008 om 13:51)
Geweldig!!
William (29-6-2008 om 11:30)
Mooi dat het dit jaar zo mooi is verlopen! Hoop dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad. Jammer dat de berichten van vorig jaar er weer bij staan, lijkt me een beetje overbodig...
Chris Vinke (29-6-2008 om 11:11)
Het was in ieder geval een geslaagd feestje: zon, zee,strand en een hoop zon, wat wil je nog meer? De busreis terug ging ook heel soepel, we konden zo de bus in zonder echt te moeten wachten.. Mijn complimenten aan de organisatie!
Mira (29-6-2008 om 10:45)
Afgezien van waardeloos en duur bus vervoer erg leuk. Als je op p2 stond kon je 3 km lopen aangezien de bus je niet aan het einde wilde laten uitstappen. Alleen aan het begin van het terein. Voor 5 € p/p. Zelfde bij aankomst festival terrein. 1,5 km lopen...
Cookie-instellingen beheren