Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man zwaargewond na duik in zee bij Dishoek

Toegevoegd: 30-06-2008, 17.21 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Westduin tussen Vlissingen en Dishoek is maandagmiddag een 27-jarige man zwaargewond geraakt.
 
Het slachtoffer had rond 15.25 uur een duik in ondiep water gemaakt en had hierdoor vermoedelijk ernstig nek- en rugletsel opgelopen. De man was wel bij kennis maar had verlammingsverschijnselen.

Strandwachten uit Dishoek verleende eerste hulp en werden even later geassisteerd door een ambulanceteam dat met een terreinauto was opgehaald door de strandwacht van Vlissingen. Later kwam ook de traumahelikopter uit Rotterdam ter plekke. Deze landde op het strand tussen de paviljoens Piet Heijn en De Zilvermeeuw.

Vanwege de hobbels in het zand en de ernst van het letsel van de man werd hij met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (strandwacht ter plaatse) (1-7-2008 om 07:41)
Ook ik hoop dat het uiteindelijk allemaal goed komt met deze knul. Yanick: Nogmaals Hartelijk bedankt voor de hulp, het was een goede samenwerking. Leon: Die is er en is gisteren ingezet!! Met vriendelijke groet, Wouter, Strandwacht (gisteren ter plaatse in westduin).
Yanick (30-6-2008 om 23:26)
Ik was op het moment op het strand was erheen gerend, samen met de strandw8 heb k het strand ontruimd om de helikopter te laten landen, zag er niet goed uit voor hem !! hoop dat het nog goed komt..
Leon (30-6-2008 om 21:58)
Waarom is er eigenlijk geen 4x4 ambulance? 't is toch te zot voor woorden dat ambulance persooneel zou moeten wachten op vervoer...!
Alexandra (30-6-2008 om 21:08)
Zo wat schrok ik zeg vanmiddag! ik werk zelf in dishoek op het pleintje waar ineens om de hoek politie kwam aangestoven en de heuvel opging even later kwam ook de traumahelicopter voorbij...ik hoop dat alles goedkomt! beterschap!
Rik (30-6-2008 om 20:38)
Ik was in Kamperland bij cafe Havenzicht, aan het schilderen, toen kwam hij super laag over vliegen, toen 10 minuten later ongeveer, kwam hij weer terug overvliegen richting Rotterdam terug.
Mary (30-6-2008 om 20:36)
Heel veel sterkte!!!