Weerbericht:
Perioden met zon en enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man zwaargewond na duik in zee bij Dishoek

Toegevoegd: 30-06-2008, 17.21 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Westduin tussen Vlissingen en Dishoek is maandagmiddag een 27-jarige man zwaargewond geraakt.
 
Het slachtoffer had rond 15.25 uur een duik in ondiep water gemaakt en had hierdoor vermoedelijk ernstig nek- en rugletsel opgelopen. De man was wel bij kennis maar had verlammingsverschijnselen.


Strandwachten uit Dishoek verleende eerste hulp en werden even later geassisteerd door een ambulanceteam dat met een terreinauto was opgehaald door de strandwacht van Vlissingen. Later kwam ook de traumahelikopter uit Rotterdam ter plekke. Deze landde op het strand tussen de paviljoens Piet Heijn en De Zilvermeeuw.

Vanwege de hobbels in het zand en de ernst van het letsel van de man werd hij met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjen (5-7-2008 om 13:34)
Thanks Wouter, Voor wat betreft die ADAC Heli, die staat voorlopig gewoon op Rotterdam Airport. Is gehuurd als vervanger.
Mike (2-7-2008 om 18:29)
Sinds wanneer komt de duitse heli naar Zeeland? Of was hij weer in de buurt? Hij is wel zeer vaak in de buurt de laatste tijd gezien de foto's...
Wouter (strandwacht ter plaatse) (1-7-2008 om 22:54)
Voor de duidelijkheid, het is onduidelijk of de jongeman bewust dook, of gestruikeld is en daarna ongelukkig gevallen. @Arjen, toen ik ter plaatse kwam was hij al door een omstander uit het water gehaald, hij is al verlamd geraakt in het water tijdens de duik, daardoor zwom hij al niet meer.
Karolien (1-7-2008 om 21:16)
Vreselijk voor deze jonge knul. Een duik en je leven veranderd voorgoed. Hij zal wel blijvend letsel houden... Mensen pas toch op en duik niet het water in. Veel sterkte voor deze jonge man, zijn familie en de mensen die het hebben zien gebeuren.
Wiebe (1-7-2008 om 19:50)
@leon er is wel een strandambulance want die is gisteren ingezet. maar die staat wel bij het strand. alle nieuwe ambulances hebben 4x4 maar die mogen het srand niet op omdat er kans is dat die vast lopen.
Arjen (1-7-2008 om 12:13)
Hey Wouter, heb je die jongen nog normaal uit het water kunnen halen?