Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Flinke buien zorgen voor wateroverlast

Toegevoegd: 03-07-2008, 04.17 uur
Flinke buien zorgen voor wateroverlast
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Flinke regenbuien hebben in de nacht van woensdag op donderdag op meerdere plaatsen voor overlast gezorgd.
 
Aan het einde van de avond trok een breed regengebied over de provincie. Dit ging op veel plaatsen gepaard met onweer. Rond 03.00 uur arriveerde een nieuw regengebied aan de provinciegrens. Hieruit viel op veel plaatsen meer dan 10 milimeter regen per uur. De buien namen aan het begin van de ochtend weer af.
 
Met name boven het noordelijke deel van Zeeland bleven de buien enige tijd aanhouden. In Stavenisse en Nieuwerkerk moest de brandweer er aan te pas komen om wateroverlast te bestrijden. De regen had daar enkele straten blank gezet. Ook in Bruinisse, waar in totaal bijna 40 milimeter regen viel, werd de brandweer ingezet (foto's).
  
In België zorgden de buien overigens voor nog meer problemen. Daar liepen in sommige dorpen vrijwel alle wegen onder water, was er sprake van modderstromen, spoelden riooldeksels weg en ontstond op meerdere plaatsen brand door blikseminslag.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
L (4-7-2008 om 15:44)
Da's weer typisch, ik ben gek op onweer en stortregens en in Middelburg-Zuid weer geen flits, klap of anders. Dat kleine regenbuitje tellen we niet.
Michelle (4-7-2008 om 07:28)
Ik kwam van de bioscoop in Vlissingen richting Schouwen-Duiveland gereden met de auto. Bij Goes werden de flitsen van de onweer zo heftig, dat ik soms verblind werd. Dan nog niet gesproken over de regen.
A.Wierstra (3-7-2008 om 13:58)
Wij wonen in Burgh-Haamstede en hebben geen regen gehad, alleen vannacht een beetje.
Frenny (3-7-2008 om 12:18)
In vlissingen was het erg rustig dan vergeleken met de rest...Wel regen hier maar onweer Waar dan? geluk gehad denk ik maar..
Jan (3-7-2008 om 12:04)
Hier in Scharendijke ook geen problemen....
Lucien (3-7-2008 om 08:30)
Vandaar dat ik wakker werd door de regen en de onweer...