Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

KNRM sleept Engelse motorkruiser

Toegevoegd: 05-07-2008, 00.32 uur
KNRM sleept Engelse motorkruiser
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De redders van het KNRM-station in Westkapelle zijn vrijdagavond uitgevaren om de opvarenden van een Engelse motorkruiser te hulp te schieten.
 
Het bootje, de 'White Light', was vanuit Zweden onderweg naar de thuishaven in Engeland. Voor de kust van Westkapelle was rond kwart over vijf één van de twee motoren uitgevallen. De andere functioneerde nauwelijks meer en hierdoor was het bootje min of meer stuurloos.
 
De KNRM was snel ter plekke: het bootje bevond zich op vanaf de wal zichtbare afstand ter hoogte van het station op de zeedijk. De brandstofmeters van het bootje bleken niet goed te functioneren. Deze gaven nog 35 procent inhoud aan maar de tanks waren helemaal leeg.
 
Nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht werd het bootje naar de De Ruijterhaven in Vlissingen gebracht. De schipper werd donateur van de KNRM.


Op de terugweg heeft de Westkappelse reddingboot ook nog een vanaf het strand bij Dishoek afgedreven opblaasboot opgepikt. De boot kon al snel aan de eigenaar, een dolblij jongetje van 12 jaar, worden afgeleverd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (6-7-2008 om 08:30)
Jammer dat ik geen camera bij de hand had. Ze kwamen bij mij voorlangs op het strand.
Reinier (5-7-2008 om 18:16)
Kijk nou eens aan, dat zijn echt mooie foto's!!!
Cookie-instellingen beheren