Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocaten klagen over politiegeweld

Toegevoegd: 08-07-2008, 09.12 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vier Zeeuwse advocaten hebben in de PZC van dinsdagmorgen openlijk hun beklag gedaan over het toenemende 'onnodig gewelddadig optreden' door de politie.
 
De advocaten geven in interviews met het dagblad aan dat regelmatig grof geweld wordt gebruikt om iemand aan te houden terwijl die zich na een telefoontje ook wel vrijwillig zou hebben gemeld op het politiebureau.


Eén van de raadsmannen geeft ook aan dat de politie wel erg vaak
arrestatie-eenheden gebruikt om een aanhouding te verrichten. Ook
dit zou vaak onnodig zijn en daarnaast ook nog eens een traumati-
serend effect hebben. Verder zou de verzekeraar van de politie na
onjuiste aanhoudingen vaak 'opzettelijk' niet snel uitkeren.
 
Korpsbeheerder Schouwenaar zegt de signalen niet te herkennen. Ook zou er geen toenemend aantal klachten zijn over het optreden van agenten.

Lees het hele artikel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (8-7-2008 om 12:39)
Als ik zie wat agenten verdienen, heb ik diep respect voor ze omdat ze nogal wat moeten pikken tegenwoordig. Daarom mogen ze van mij flink meppen indien nodig. Maar soms mogen ze zich ook wat menselijker opstellen. Vaak word er een boete uitgeschreven waar een waarschuwing zou volstaan.
R (8-7-2008 om 11:52)
Eduard, je heb gelijk...!! Precies zoals het is en zoals het hoort te werken.
Eduard (8-7-2008 om 11:39)
Als er al geweld gepleegd wordt naar burgers zijn ze daar zelf bij. Net als bij het scholieren protest. De politie sommeerd mensen eerst diverse malen dat ze moeten weggaan.Daarna meld men ook dat ze geweld gaan gebruiken, ben je dan zo lomp dat je nog blijft staan moet je het zelf weten...
Pjotter (8-7-2008 om 11:14)
De tijd van lik op stuk direkt op straat moet gewoon terug komen. Als je iets fout hebt gedaan moet je als agent gewoon iemand een schop onder zijn kont kunnen geven zonder gezeik achteraf. Vraag de ouderen in de maatschappij maar is hoeveel respect dat ze vroeger voor de politie hadden.
Pjotter (8-7-2008 om 11:13)
Van toenemende 'onnodig gewelddadig optreden' door de burger lees je niets. Laatst nog in het nieuws geweest dat 4 agenten werden belaagd door een groep van 50 jongeren waarbij karate schoppen in de richting van die agenten gedaan werden. Is dit dan wel normaal ??
Benadeelde (8-7-2008 om 11:04)
Lijkt mij eindelijk de goede kant op te gaan als dit de enigste manier is om criminelen aan te pakken kunnen ze niet hard genoeg slaan. Misschien leren sommige dan dat je van andermans spullen af moet blijven waar wij hard voor moeten werken, zulke mensen snappen niet wat ze aanrichten.
Cookie-instellingen beheren