Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocaten klagen over politiegeweld

Toegevoegd: 08-07-2008, 09.12 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vier Zeeuwse advocaten hebben in de PZC van dinsdagmorgen openlijk hun beklag gedaan over het toenemende 'onnodig gewelddadig optreden' door de politie.
 
De advocaten geven in interviews met het dagblad aan dat regelmatig grof geweld wordt gebruikt om iemand aan te houden terwijl die zich na een telefoontje ook wel vrijwillig zou hebben gemeld op het politiebureau.


Eén van de raadsmannen geeft ook aan dat de politie wel erg vaak
arrestatie-eenheden gebruikt om een aanhouding te verrichten. Ook
dit zou vaak onnodig zijn en daarnaast ook nog eens een traumati-
serend effect hebben. Verder zou de verzekeraar van de politie na
onjuiste aanhoudingen vaak 'opzettelijk' niet snel uitkeren.
 
Korpsbeheerder Schouwenaar zegt de signalen niet te herkennen. Ook zou er geen toenemend aantal klachten zijn over het optreden van agenten.

Lees het hele artikel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (8-7-2008 om 10:07)
Heb daar gemengde gevoelens over: de politie wordt altijd maar raar aangekeken maar als je wat flikt moet je achteraf niet janken dat ze je met wat voor manier komen halen. Hier loopt inmiddels een pyromaan weer rond elke keer met verlof, met een big smile dus zo vaart zal het wel niet lopen.
Ricardo (8-7-2008 om 10:06)
Zucht........is dit serieus? Ik lees niets over het toenemend geweld TEGEN de politie, maar goed, mensen die zich voor 1500 euro inzetten voor oa veiligheid en hulpverlening mag je gewoon slaan en schoppen toch? Nee, ik ben geen agent, gelukkig niet. je doet t nooit goed.
Cookie-instellingen beheren