Weerbericht:
In het noorden een enkele bui. Overdag perioden met zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocaten klagen over politiegeweld

Toegevoegd: 08-07-2008, 09.12 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vier Zeeuwse advocaten hebben in de PZC van dinsdagmorgen openlijk hun beklag gedaan over het toenemende 'onnodig gewelddadig optreden' door de politie.
 
De advocaten geven in interviews met het dagblad aan dat regelmatig grof geweld wordt gebruikt om iemand aan te houden terwijl die zich na een telefoontje ook wel vrijwillig zou hebben gemeld op het politiebureau.


Eén van de raadsmannen geeft ook aan dat de politie wel erg vaak
arrestatie-eenheden gebruikt om een aanhouding te verrichten. Ook
dit zou vaak onnodig zijn en daarnaast ook nog eens een traumati-
serend effect hebben. Verder zou de verzekeraar van de politie na
onjuiste aanhoudingen vaak 'opzettelijk' niet snel uitkeren.
 
Korpsbeheerder Schouwenaar zegt de signalen niet te herkennen. Ook zou er geen toenemend aantal klachten zijn over het optreden van agenten.

Lees het hele artikel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (9-7-2008 om 08:13)
@Eilandbewoner: Je hoeft van mij niets op te zoeken. Maar ik ben van mening dat wanneer ze naar de snackbar o.i.d. gaan, dat ze zich gewoon aan de RVV moeten houden. Blijf rustig op je eiland zitten, hoor! Agenten zijn niet altijd heilig.
Ben nog nooit aggressief behandeld, maar misschien dan ook veel te braaf (8-7-2008 om 22:47)
Die advocaten (van een paar ton per jaar ?) een politiepak aantrekken en verplicht een maand mee laten surveilleren en dan uiteraard ook voorop laten lopen als een groepje "brave jeugd" toegesproken moet worden. ze zullen zulke onzin niet meer durven schrijven. ik had advocaten slimmer ingeschat.
Kees jan (8-7-2008 om 21:15)
Kunnen we niet beter agenten naar huis sturen? Ze doen toch nooit goed, iedereen klaagt over ze. Maar zodra ze zelf iets hebben zijn ze dikke vrienden. We zijn bang voor onze veiligheid maar als ze er wat aan willen doen zegt de Nederlander nee...
Eilandbewoner (8-7-2008 om 20:31)
Met andere woorden: de politie is altijd bezig met het handhaven van de openbare orde...
Eilandbewoner (8-7-2008 om 20:30)
@Pieter: Omdat u het niet opzoekt ART 2 Politiewet: De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven.
Pieter (8-7-2008 om 19:42)
Eilandbewoner, Deze vrijstelling van RVV-bepalingen geldt alleen bij handhaving van de orde. Vaak wordt door de agenten misbruik deze vrijstelling . De orde en regel wordt totaal genegeert door de sommige agenten. Dat geldt ook voor misbruik van de signalen door sommige agenten.
Cookie-instellingen beheren