Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapiteins houden zich niet aan regels

Toegevoegd: 08-07-2008, 11.14 uur
Door: KLPD & R. de Jong
VLISSINGEN - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiedien-
sten (KLPD) in Vlissingen heeft de afgelopen dagen twee kapi-
teins van zeeschepen beboet omdat ze zich niet aan de meldings-
voorschriften gehouden hadden.

Zondag controleerde de Waterpolitie op de Westerschelde bij Ter-
neuzen een onder Maltese vlag varende tanker. Het schip voerde de rode vlag en het rode licht waarmee het aangaf dat het gevaarlijke stoffen aan boord had. Tijdens de controle zagen de agenten dat het schip leeg was van een gevaarlijke stof maar niet gasvrij.


Bij navraag bij het Schelde Coördinatiecentrum te Vlissingen bleek dat het schip de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen niet zoals voorgeschreven had gemeld.

De 29-jarige Turkse kapitein betaalde hier na overleg met het Openbaar ministerie een boete van 2.250 euro voor.

Maandag bezocht de politie een gastanker op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Van de Inspectie Verkeer en Waterstaat had de Waterpolitie vernomen dat de Noorse tanker zich niet gemeld had.

Het schip wordt als gastanker ouder dan tien jaar, aangemerkt als ‘hoog risico schip’ en moet zich daarom voor aankomst in Nederland melden. Dit had de kapitein niet gedaan. Hem werd een boete van 1.500 euro opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren