Weerbericht:
Koud begin van de dag. Verder zonnige perioden en plaatselijk een bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Helikopter brengt patient naar Goes

Toegevoegd: 09-07-2008, 08.54 uur
Helikopter brengt patient naar Goes
Door: Roland de Jong

GOES - Een Belgische Seakinghelikopter heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een patiënt naar het ziekenhuis in Goes gebracht.


De helikopter landde rond 02.50 uur op het helikopterplatform bij het Oosterscheldeziekenhuis aan de 's-Gravenpolderseweg. De patiënt is door een ambulance overgenomen en naar binnen gebracht.
 
Waar de patiënt vandaan kwam en wat hij/zij mankeerde is niet bekend. Gedurende het landen en opstijgen van de helikopter stond de Goese brandweer standby. Deze hoefde echter niet in actie te komen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (9-7-2008 om 16:17)
Kan altijd is fout gaan met het landen of opstijgen, en dan moet er meteen worden ingegrepen. Elk vliegveld heeft daarom een bluswagen staan. Maar bij een ziekenhuis is dat niet mogelijk. (Kosten)!
Bart Kevenaar (9-7-2008 om 15:11)
Bedankt voor jullie reacties. :-)
Martijn (9-7-2008 om 14:24)
Nederland heeft de Lynx van de Marine, en de luchtmacht heeft 3 AB-412 alias Tweety's, zij zijn ook uitgerust met infraroodcamera's enzo, alleen de Seakings zijn groter. En Koksijde is dichterbij dan de Kooy en Leeuwarden, dus als er een heli nodig is voor de zeeuwse kust komen de Seakings.
Laurent (9-7-2008 om 12:02)
De Seakinghelikopter ( belgië leger) word meestal ingezet bij mensen in nood die in zee zitten. Deze helikopter heeft modern materiaal met zich mee zoals infarood camera's zij kun mensen opsporen in zee zowel boven als onder water. In Nederland is geen enkel helikopter die dat kan.
Dre (9-7-2008 om 11:59)
Klopt Rene. Wil alleen toevoegen dat dit een stukje dienstverlening is naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis huurt ons als het ware in. Het kan dus goed zijn dat een ander ziekenhuis zelf heeft geinvesteerd in blusmiddelen en dat daar geen bluswagen komt.
René Duijm (9-7-2008 om 10:47)
De brandweer staat stan-by volgens de procedure, in Goes geldt dat als er een heli land de brandweer stand-by moet staan voor het geval dat er iets mis gaat bij de landing.Ook bieden ze hulp bij transport van patient van heli naar ambu en andersom.
Cookie-instellingen beheren