Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km

Politie schiet man neer in Renesse

Toegevoegd: 13-07-2008, 12.09 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Renesse een man neergeschoten die een Hagenees te lijf wilde gaan met een mes.
 
De man, een 38-jarige man uit de gemeente Vlissingen, had in een horecagelegenheid ruzie gekregen met de 41-jarige man uit Den Haag. Toen de politie ter plaatse kwam wilde de 38-jarige de ander te lijf gaan met een mes.


De situatie was volgens de politie zo dreigend dat één van de aanwezige agenten de 38-jarige door middel van een schot in het been uitschakelde. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Afgezien van de Vlissinger raakte er niemand gewond.
 

De politie heeft beide mannen aangehouden. Op het moment van het incident waren er geen klanten meer aanwezig in de horecagelegenheid

De rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de schietpartij. Dat is volgens de politie de gebruikelijke procedure bij inzetten waarbij het dienstwapen wordt gebruikt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nelleke (21-7-2008 om 00:52)
We hebben alweer genoeg commentaar gegeven. Het had niets maar dan ook niets met het uitgaans leven te maken gehad. En de politie heeft adeqaad gehandeld. Maar oordeel liever niet over de toedracht als je er niets van af weet. En beide heren vallen beslist niet onder de noemer tuig. sterkte beide.
Renesse (14-7-2008 om 12:36)
Het was idd in een Grieks restaurant. Beide personen waren werkzaam in dit restaurant, de Vlissinger is zijn collega te lijf gegaan met een mes waarop de politie de Vlissinger in zijn been heeft geschoten.
Timo (14-7-2008 om 10:44)
Ik sluit me volledig bij derest aan. Knap werk. Zo leer je het misschien af.. En een mes meenemen tijdens het stappen hoort sowieso al niet.
Marianne muis (13-7-2008 om 21:55)
Sander, verklaar je eens nader. OK we weten nu dat het een Grieks restaurant was, maar vul jij het eens voor ons in, want zo begrijp ik er niets van.
Peter (13-7-2008 om 21:48)
Keurig werk van de agenten van de Politie Zeeland. Er gebeurd genoeg in onze provincie, onze jongens staan er wel. Dat zie je nu wel weer, hulde.
Annabel (13-7-2008 om 19:55)
Naja, prima. Had toch beter geweest als dit niet had gebeurd. En schieten is een uiterst redmiddel. Wat was er gebeurd als de politie er niet zo snel was geweest?
Cookie-instellingen beheren