Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Prorail waarschuwt Zeeuwse recreanten

Toegevoegd: 15-07-2008, 14.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Recreatiebedrijven in een straal van 1 kilometer
van het spoor ontvangen deze week posters en affiches van
spoorbeheerder ProRail. Deze zijn bedoeld om de gasten te wij-
zen op de gevaren van het spoor. Met deze voorlichtingscam-
pagne wil ProRail een bijdrage leveren aan het verminderen
van
onverantwoord en gevaarlijk gedrag op en rond het spoor.


Eigenaren en beheerders van 476 campings, vakantieparken, jeugdherbergen, recreatieparken en kampeerboerderijen worden aangeschreven. ProRail vraagt hen om het voorlichtingsmateriaal, dat in zes talen beschikbaar is, onder de aandacht van hun gasten te brengen. De campingcampagne is een onderdeel van een brede voorlichtingscampagne om gevaarlijke situaties langs het spoor te voorkomen.

Spelen, joggen, de hond uitlaten: als dit in de buurt van het spoor gebeurt levert dat volgens ProRail gevaar op. “Gevaar voor de kinderen, de joggers en de wandelaars en bovendien vertraging voor de treinen. Naar schatting wordt 10 procent van de vertragingen in het treinverkeer veroorzaakt door vandalisme en activiteiten te dicht bij het spoor. Dat is niet alleen hinderlijk voor de treinreiziger, het is ook levensgevaarlijk.”

ProRail treft naast voorlichting ook fysieke maatregelen die moeten helpen om ongewenst gedrag op en rond het spoor te voorkomen. Zo worden hekken geplaatst die het spoor afschermen van de openbare weg. Ook worden buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) ingezet die controleren op de zogeheten 'spoorlopers' en vandalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren