Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Checkpoint zeker tot januari 2009 dicht

Toegevoegd: 16-07-2008, 10.45 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Coffeeshop Checkpoint blijft voorlopig gesloten. De sluiting van de Terneuzense coffeeshop loopt zeker tot en met dinsdag 20 januari volgend jaar.


Het besluit, genomen door burgemeester Lonink van Terneuzen, is het directe gevolg van de eerste inval door justitie op 1 juni 2007 waarbij een overtreding van de gedoogde hoeveelheid handelsvoorraad werd geconstateerd.
 
Volgens de gemeente zijn na het voorgenomen besluit, dat half mei bekend werd gemaakt, vijf zogeheten zienswijzen ingediend. Deze gaven echter geen aanleiding om af te wijken van het voornemen de coffeeshop voor langere tijd aaneengesloten te sluiten.


De sanctie, zes maanden sluiting, valt volgens Terneuzen volledig binnen het zogeheten Damoclesbeleid. De Wet Damocles, opgesteld eind jaren '90 zorgt ervoor dat gemeenten bestuursdwang kunnen toe passen op coffeeshops om de Opiumwet te handhaven.
 
De sanctie geldt overigens alleen voor de coffeeshop op het niveau van de Westkolkstraat en de bijbehorende kelder. Het café en het restaurant hoeven volgens de gemeente niet gesloten te blijven. Belanghebbenden kunnen de komende zes weken nog bezwaar aantekenen tegen de beslissing van Lonink.

Over enkele maanden zal de Terneuzense burgemeester overigens ook een standpunt innemen over de bestuursrechtelijke consequenties van de tweede inval op 20 mei jongstleden, waarbij wederom een overtreding van de gedoogde hoeveelheid drugsvoorraad werd geconstateerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Insider (18-7-2008 om 11:46)
Nou iedereen, hebben jullie het dan nog niet door dan? Checkpoint gaat ook nooit meer open. Dat is nu toch wel duidelijk zeker? En wat de burgermeester nu zegt is niet eens meer van belang (Politiek gelul). Het gaat gewoon NOOIT meer open.
Dylan2 (17-7-2008 om 17:46)
Wij doen niet lomp hoor, ik denk dat een blower lomp doet, maar goed. Er is veel overlast door dat blowen cq. prikken. Ze laten naalden slingeren met alle gevolgen van dien. Wat ik hoop is, dat ze mij nog eens proberen te overvallen, maar dat doen ze jammergenoeg nooit.
Dylan2 (17-7-2008 om 17:40)
Dylan, van mij mag je blowen en prikken hoor, zoveel je wilt. Maar vele blowers gaan anderen beroven, stelen, overvallen om aan geld te komen voor dat bucht omdat het zo duur is. Als een vrouw blowt, verkoopt ze zich als hoer, want die gaan niet stelen. Kun je nog nadenken? Denk even mee dan
Dylan (17-7-2008 om 11:16)
@ Dylan2: Iedereen heeft toch zijn eigen keuze in wat hij doet met zijn lichaam of ligt dat nou aan mij? Waar doet iedereen in hemels naam lomp over?? Hoeveel alcoholisten zijn er niet in Nederland, sluiten ze dan ook alle slijterijen? Nee dus kap aub met die onzin!
TinGy (17-7-2008 om 11:07)
Miami moet zeker niet dicht, nu is het nog mogelijk om legaal wiet te kopen. Dit houdt de illegale verkoop tegen. Om nu gelijk van een junk te spreken na elke dag 1 blowtje te doen, maar verslaafd ben je zeker. Ook als je elke dag alcohol nutigt ben je al verslaafd...
Martin (17-7-2008 om 10:43)
Plaats de coffeeshops naar de randen van een stad of naar een industrieterrein. Checkpoint staat no ta bene op het mooiste stukje van Terneuzen. Coffeeshops horen niet thuis in een woonwijk waar kinderen opgroeien. Zelf gebruik ik niet, ik drink wel.
Cookie-instellingen beheren