Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Algemene Inspectiedienst neemt 239 koeien in beslag

Toegevoegd: 12-12-2005, 15.04 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RILLAND - De Algemene Inspectiedienst (A.I.D.) heeft vrijdag in Rilland 239 koeien in beslag genomen.

De koeien waren eigendom van een veehouder aan de Tweede Weg in het Zuid-Bevelandse dorp. De A.I.D. vond de omstandigheden waarin die dieren werden gehouden ontoelaatbaar.

Het dak van de koeienstal was lek en daardoor stonden de dieren bij regen in de modder. Ook zouden de dieren onvoldoende voedsel hebben gekregen.

Omdat de veehouder na waarschuwingen onvoldoende actie ondernam om de misstanden te verbeteren besloot de A.I.D. om de koeien in beslag te nemen. Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt.

De brandweer van Rilland heeft overigens geassiteerd bij de ontruiming van de koeienstal. De spuitgasten hebben de veewagens schoongespoten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren