Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Veere haalt man (72) van Mosselplaat

Toegevoegd: 20-07-2008, 15.07 uur
Door: Roland de Jong
VEERE - De reddingboot John Stegers van het KNRM-station Veere heeft zondagmorgen vroeg een 72-jarige man van de Mosselplaat op het Veerse Meer gehaald.
 
De man was rond 04.50 uur onwel geworden op zijn bootje. Omdat de man een hartinfarct vermoedde en al eerder hartproblemen had gehad had hij besloten 112 te bellen. Via de Kustwacht werd onmiddellijk via de marifoon contact gelegd met een arts van de Radio Medische dienst van de KNRM.


De arts adviseerde om direct een ambulance en een reddingboot voor evacuatie te alarmeren. Kort na de alarmering werd de redding-boot bemand en vertrok men samen met een ambulanceteam naar het eiland waar de man zich met zijn boot bevond.

De man werd direct verzorgd door het ambulancepersoneel die een snel vervoer naar het ziekenhuis nodig achtte. Later is de patient met spoed naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen vervoerd. De redders hebben zich later nog over het achter gebleven vaartuig van de watersporter ontfermd waarna het in overleg naar de jachthaven werd overgebracht.
 
Over de huidige toestand van de man is niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Illie (20-7-2008 om 21:05)
Goed en snel gewerkt! @Engeltje: misschien lag hij aan een steiger ;)
Esther (20-7-2008 om 19:29)
Engeltje.... Op een eiland zoals de Mosselplaat kan je gewoon aanmeren met je boot en er overnachten, vandaar dat de man al zo vroeg aanwezig was! Hopelijk gaat alles goed met deze meneer.
Cor van Leeuwen (20-7-2008 om 18:22)
@ Engeltje: Op het Veerse Meer kun je gewoon overnachtten, vandaar dat die man daar met zijn bootje lag.
Edwin (20-7-2008 om 15:55)
Goed werk!!!!
Engeltje (20-7-2008 om 15:47)
Ik hoop dat het goed gaat met deze man. Snap alleen niet hoe het komt dat hij al zo vroeg op het veerse meer was. Complimenten aan de reddingsdienst
Cookie-instellingen beheren