Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Kokende studenten zorgen voor brandmelding

Toegevoegd: 05-11-2005, 23.56 uur
Door: Roland de Jong & Richard Labeur [HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Om 19:38 vanavond werd de bemanning van tankautospuit 4535 (Veerseweg), en de chauffeursploeg van de ladderwagen 4550 (Stromenweg) van de Stadsgewestelijke brandweer opgeroepen voor een brandmelding bij het hoofdgebouw van het zorgcentrum Jacob Roggeveen.

Binnen enkele minuten rukten de brandweerlieden onder prioriteit 1 uit. De melding kwam wederom uit het studentengedeelte (1e t/m 6e etage) waar in een gang een automatische rookmelder was afgegaan. De medewerkers van het zorgcentrum hoorden het alarm en belden het alarmnummer. Het zorgcentrum is overigens gevestigd op de begane grond van het complex.

In de kamers van de studenten hangen warmtemelders, deze gaan af bij hoge temperaturen. Op de gangen van het flat gebouw daarentegen hangen rookmelders. Deze gaan af wanneer rook wordt waargenomen. De keukens van de studentenwoningen bevinden zich naast de deur naar de gang. Wanneer deze openstaat tijdens het koken is de kans dus groot dat het alarm afgaat.

Sinds het openen van het studentengedeelte zijn al meerdere brandmeldingen gekomen vanuit de flat. Alle keren ging het om meldingen die werden veroorzaakt door het koken in de studentenflats.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren