Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Veertien keer 'ja' tijdens Rescue Vlissingen

Toegevoegd: 22-07-2008, 08.12 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Zeven bruidsparen geven elkaar op vrijdag 8 augus-tus aanstaande het jawoord op de Vlissingse Boulevard. Tijdens de 6e editie van het hulpverleningsevent Rescue Vlissingen is het voor één keer mogelijk om te trouwen op het Vlissingse strand.


Terwijl de demonstraties op het land, het water en in de lucht ge-
woon doorgaan, geven zeven bruidsparen elkaar het jawoord op het
strand. Geheel in stijl met Rescue worden de aanstaande bruidspa-
ren op passende wijze naar Badstrand gebracht: met een reddings-
boot, brandweerauto en misschien zelfs met een helikopter.

In een fraai aangeklede tent wachten familie, vrienden en de ambte-
naar van de burgerlijke stand het bruidspaar op. De Vlissingse bur-
gemeester Dijkstra voltrekt twee van de zeven huwelijken.
 
Rescue Vlissingen is een groots internationaal hulpverleningsevenement dat om het jaar op de Vlissingse boulevards en het strand plaatsvindt. Het is uniek in zijn soort, met voortdurend demonstraties van schepen, helikopters, vliegtuigen en allerhande hulpverleningsvoertuigen. De boulevard is afgeladen met brandweerwagens, ambulances en politieauto’s. Naast de diverse hulpverleningsdiensten uit binnen- en buitenland zijn ook defensie, loodswezen en het bedrijfsleven vertegenwoordigd.

Als hulpverleningsinstanties hun werk moeten doen tijdens een incident of calamiteit, moeten omstanders altijd afstand houden en is er geen tijd om vragen te stellen of te beantwoorden. Tijdens Rescue Vlissingen kan dat wel. Naar verwachting 50.000 bezoekers krijgen de gelegenheid geboden om niet alleen een kijkje nemen in de keuken van de hulpverleners, maar ze mogen ook zelf ervaren hoe het is om een brandje te blussen, uit een gekantelde auto te klimmen, mond-op-mond beademing te geven of te overleven op een reddingsvlot.
 
Zie ook:
- Website Rescue Vlissingen


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leeuwjuh (22-7-2008 om 16:00)
Haha idd niet logisch dat er maar 7 bruidsparen zijn... En dat op myn birthday:)
Fotograaf (22-7-2008 om 13:50)
..omdat ik van een as bruidspaar weet dat je daar flink voor bij moest betalen, en daar heeft niet iedereen zin in, maar goed, diegene die wel zo trouwen die wens ik heel veel geluk!
Elly (22-7-2008 om 13:40)
Bel sbs maar eens of rtl. Misschien is 7 ook wel genoeg?
An (22-7-2008 om 10:42)
08-08-08 en dan maar zeven bruidsparen...waarom geen acht? Kom op Vlissingen, dat is toch leuk? Sbs erbij en Vlissingen eens positief op de kaart zetten, we kunnen het wel gebruiken.
Cookie-instellingen beheren