Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten

Toegevoegd: 22-07-2008, 16.54 uur
Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Camperbedrijf Robocampers uit Vlissingen heeft diverse klanten gedupeerd nu de eigenaar met de noorderzon is vertrokken. Mogelijk zijn tientallen klanten getroffen.
 
Het bedrijf was tot voor kort gevestigd aan de Veerweg in Kamperland. Het bedrijf verhuisde echter aan het begin van de zomer naar een terrein aan de Gildeweg in Vlissingen. Dat staat echter al enige tijd leeg en alleen een groot bord bij het hek rond het terrein wijst erop dat het bedrijf hier ooit gevestigd was.
 
Op diverse fora op het internet hebben zich inmiddels gedupeerde klanten gemeld. Veel mensen zijn financieel gedupeerd. Zo zijn aanbetalingen verdwenen en hebben mensen hun borg niet meer teruggekregen.
 
Ook moesten geplande vakanties plotseling gewijzigd worden toen de gereserveerde camper niet af te halen bleek. Veel van de gedupeerden vermoeden dat zij hun geld niet meer terugzien. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens Omroep Zeeland is er inmiddels door in totaal zes families aangifte gedaan. De politie raad andere gedupeerden aan hetzelfde te doen.


De website van het bedrijf, dat ook via internet handelde, is sinds de tweede week van juli uit de lucht. Het telefoonnummer van het bedrijf werd eind juni afgesloten. Vooralsnog is niet duidelijk waar de eigenaar met het geld is gebleven, al wordt hier op internet wel druk over gespeculeerd. Zo zou de eigenaar zich mogelijk in Tsjechië bevinden.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
HOEK (23-7-2008 om 20:34)
Wij zijn helaas ook een van de gedupeerde we zouden een camper hymer 690 kopen we hebben een aanbetaling gedaan en nog lang contact met robert gehad maar toen we argwaan kregen is meneer met de noordezon vertrokken met huidige vriendin sylvia we weten waar de camper staat maar kunnen er niets mee
Jur (23-7-2008 om 09:59)
Het zelfde bedrijf heeft ook in Nieuwdorp een jaar lang oprijcampers verkocht het zelfde verhaal ineen werden alle campers weggehaald en gebracht naar Ouwekerk
Zeeland (23-7-2008 om 08:55)
Heeft hij ook in Goes gezeten? Toevallig het caravancentrum Poelzicht? Deze was namelijk al weer vrij snel vertrokken en gaf altijd een "verlaten" indruk.
Michel (23-7-2008 om 08:11)
Camperbedrijf aan de Ampereweg in Middelburg was een ander bedrijf. Heeft geen connecties met Robocampers.
Nickey (23-7-2008 om 00:52)
Enige tijd geleden werden er verschillende campers op gele trucks weg gereden.waarheen?? Ik zou het niet weten. Wens betrokkenen veel succes met het opsporen van deze schoft.
Roland (23-7-2008 om 00:26)
Robbert Knippers is één van de mensen achter GERO campers GE staat voor Gerine ( zijn toemalig vrouw / huidig weet ik niet ).
Cookie-instellingen beheren