Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten

Toegevoegd: 22-07-2008, 16.54 uur
Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Camperbedrijf Robocampers uit Vlissingen heeft diverse klanten gedupeerd nu de eigenaar met de noorderzon is vertrokken. Mogelijk zijn tientallen klanten getroffen.
 
Het bedrijf was tot voor kort gevestigd aan de Veerweg in Kamperland. Het bedrijf verhuisde echter aan het begin van de zomer naar een terrein aan de Gildeweg in Vlissingen. Dat staat echter al enige tijd leeg en alleen een groot bord bij het hek rond het terrein wijst erop dat het bedrijf hier ooit gevestigd was.
 
Op diverse fora op het internet hebben zich inmiddels gedupeerde klanten gemeld. Veel mensen zijn financieel gedupeerd. Zo zijn aanbetalingen verdwenen en hebben mensen hun borg niet meer teruggekregen.
 
Ook moesten geplande vakanties plotseling gewijzigd worden toen de gereserveerde camper niet af te halen bleek. Veel van de gedupeerden vermoeden dat zij hun geld niet meer terugzien. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens Omroep Zeeland is er inmiddels door in totaal zes families aangifte gedaan. De politie raad andere gedupeerden aan hetzelfde te doen.


De website van het bedrijf, dat ook via internet handelde, is sinds de tweede week van juli uit de lucht. Het telefoonnummer van het bedrijf werd eind juni afgesloten. Vooralsnog is niet duidelijk waar de eigenaar met het geld is gebleven, al wordt hier op internet wel druk over gespeculeerd. Zo zou de eigenaar zich mogelijk in Tsjechië bevinden.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (23-7-2008 om 00:22)
Via deze link is info te vinden over de websites van Robo: http://www.sidn.nl/ace.php/c,727,43,,,,Is_de_naam_nog_vrij_.html?lang=NL&uitgebreid=CHECKED&domein=robocampers.nl&zoek.x=20&zoek.y=10 En een foto van de eigenaar (R Knippers) op http://www.dediscoparty.nl/juni2008/abuimage132.html.
Randy (22-7-2008 om 20:40)
De eigenaar van voorheen Gero campers (Noordmonsterweg Middelburg) is dezelfde als van Robo campers te Vlissingen. Onze camper is indertijd bij de (men zei aangestoken) brand in Middelburg volledig verloren gegaan. Eigenaar failliet maar zette de zaak toch (voor korte tijd) weer voort in Goes.
Geheugen (22-7-2008 om 20:09)
Gero campers, industrieterrein Ramsburg te Middelburg, 16 augustus 2000, grote brand.
X (22-7-2008 om 19:47)
Deze Robert Knippers heeft de laatse 20 jaar al zeer veel mensen bedonderd, waaronder ook z'n familie. Als de bodem onder z'n, voeten te heet wordt gaat hij in in andere gebieden mensen oplichten die hem nog niet kennen.
Geheugen (22-7-2008 om 18:51)
Hij heeft ook op Arnestein in Middelburg gezeten (aan de Ampereweg?). De patatzaak aan de Houtkaai in Middelburg was van zn vriendin. Nu zijn er volgens mij nieuwe uitbaters. Ik denk dat de gedupeerden veel af zullen moeten schrijven. Sterkte met het verhalen van de schade.
Geheugen (22-7-2008 om 18:47)
Volgens mij is jaaaaaren terug zijn bedrijf op Ramsburg in Middelburg eens uitgebrand. Oorzaak niet te achterhalen. Er werd gespeculeerd dat het toen een wraakactie was van iemand die nog wat tegoed had of niet tevreden was, maar ik weet het niet meer exact. Hij woonde toen in Koudekerke.
Cookie-instellingen beheren