Weerbericht:
Helder, in het noorden wolkenvelden en mogelijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten

Toegevoegd: 22-07-2008, 16.54 uur
Vertrokken Camperbedrijf dupeert klanten
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Camperbedrijf Robocampers uit Vlissingen heeft diverse klanten gedupeerd nu de eigenaar met de noorderzon is vertrokken. Mogelijk zijn tientallen klanten getroffen.
 
Het bedrijf was tot voor kort gevestigd aan de Veerweg in Kamperland. Het bedrijf verhuisde echter aan het begin van de zomer naar een terrein aan de Gildeweg in Vlissingen. Dat staat echter al enige tijd leeg en alleen een groot bord bij het hek rond het terrein wijst erop dat het bedrijf hier ooit gevestigd was.
 
Op diverse fora op het internet hebben zich inmiddels gedupeerde klanten gemeld. Veel mensen zijn financieel gedupeerd. Zo zijn aanbetalingen verdwenen en hebben mensen hun borg niet meer teruggekregen.
 
Ook moesten geplande vakanties plotseling gewijzigd worden toen de gereserveerde camper niet af te halen bleek. Veel van de gedupeerden vermoeden dat zij hun geld niet meer terugzien. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens Omroep Zeeland is er inmiddels door in totaal zes families aangifte gedaan. De politie raad andere gedupeerden aan hetzelfde te doen.


De website van het bedrijf, dat ook via internet handelde, is sinds de tweede week van juli uit de lucht. Het telefoonnummer van het bedrijf werd eind juni afgesloten. Vooralsnog is niet duidelijk waar de eigenaar met het geld is gebleven, al wordt hier op internet wel druk over gespeculeerd. Zo zou de eigenaar zich mogelijk in Tsjechië bevinden.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meijer (31-7-2008 om 12:43)
Laat mensen die hier niks mee temaken hebben er gewoon buiten. Ga gewoon naar de politie die kunnen jullie vast verder helpen.
Onbekend (26-7-2008 om 18:43)
Wat een smerige streken leveren deze mensen. Gevlucht voor criminele schuldeisers, of met voorbedachte rade?
Mario Kroon (24-7-2008 om 08:54)
Deze mensen zijn ook de eigenaars van het wapen van kamperland en hebben deze geprobeerd aan ons te verkopen. Gelukkig vertrouwde wij het ook niet en zijn er verder niet op in gegaan. Waarschijnlijk zitten ze in marokko want daar kwamen ze graag. Nu ben ik zo blij dat ik niet in zaken ben gegaan.
Nickey (23-7-2008 om 23:31)
Laten we op passen met het noemen van andere bedrijven. Het is niet fijn dat je bedrijf ook gezien wordt als zo'n duister bedrijf als Robo-campers.
Jur (23-7-2008 om 21:49)
Reactie aan inge, Het bedrijf zat aan de havenweg 48a in het voormalig bedrijf ven van bruggen. Ik woon ernaast.
Inge (23-7-2008 om 20:50)
Jur, waar zat dat bedrijf in Nieuwdorp dan? Ik woon al m'n hele leven in Nieuwdorp, maar ik weet niet dat er hier een bedrijf heeft gezeten dat campers verhuurde/verkocht. Balen voor de gedupeerden. Ik hoop dat ze nog wat van hun geld terug zien, en dat ze nog wat van hun vakantie kunnen genieten.
Cookie-instellingen beheren