Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Auto strandwacht bijna kopje onder

Toegevoegd: 25-07-2008, 20.31 uur
Auto strandwacht bijna kopje onder
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De jeep van de Vlissingse strandwacht is vrijdagavond bijna kopje onder gegaan nadat deze vast was komen te zitten in het mulle zand.
 
De strandwachten wilden hun boot aan het einde van de dag, rond 18.30 uur, weer op de trailer plaatsen. Tijdens het opkomende water kwam de jeep die hierbij werd gebruikt echter vast te zitten. Het lukte niet om de terreinauto los te komen en zodoende werden de collega's uit Dishoek, de KNRM van Westkapelle en een grote tractor van Firma Harthoorn ter plekke gevraagd ter assistentie.


Inventaris
In afwachting van hulp besloten de strandwachten zo veel mogelijk inventaris en hulpverleningsmaterialen uit het voertuig te halen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Diverse pogingen om de auto los te trekken mislukten. Uiteindelijk werd het voertuig met behulp van de tractor losgetrokken.

In overleg met de garagehouder is de terreinauto van de strandwacht direct weggebracht om te spoelen met zoet water en de noodzakelijke technische acties te kunnen ondernemen. Of er blijvende schade is ontstaan is nog niet duidelijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rowena (29-7-2008 om 20:56)
Gewoon een ongelukje! Gebeurt heus wel vaker! Waarom van die negatieve berichten?
Hans (29-7-2008 om 12:39)
Ondertitel: overtocht breskens vlissingen strandt in de laatste meters
Martin (27-7-2008 om 21:58)
Balen hoor dit, hopelijk is het voertuig nog te redden!
Wouter (27-7-2008 om 17:24)
Ik weet uit ervaring dat je bij een vlak strand helaas soms het water in moet rijden om uberhoupt te kunnen traileren. en ja, in een 20 tal minuten staat het water zo hoog, in combinatie met het verder wegzakken van de auto zeker. maar al die tijd waren ze ook al bezig met trekken enz.
Johnk (27-7-2008 om 12:44)
Waarom zouden terrein wagens toch zo vaak rijplaaten en een lier op hun auto hebben zitten?
Adl (26-7-2008 om 22:16)
Een trekhaak zit van achteren om een aanhanger aan/af te koppelen extra uitgerust met lier aan de voorkant voor calimiteiten bij vast zitten. Een brandweerkazerne met een actros 4x4 op nog geen 5 minuten aanrijtijd? Het draaiboek nog maar eens een keer extra doornemen bij deze omstandigheden.
Cookie-instellingen beheren