Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honden bijna gestikt in dichte auto's

Toegevoegd: 25-07-2008, 23.00 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen en Goes zijn vrijdag in totaal drie honden bijna gestikt omdat ze waren achtergelaten in warme, afgesloten auto's.
 
In Vlissingen werd rond 15.35 uur ontdekt dat er twee honden in een Duitse personenauto zaten die stond geparkeerd in de Bussestraat. Alle ramen waren dicht, er was geen water en in de auto was het ongeveer veertig graden. Op het moment dat de politie de auto open wilde breken kwamen de eigenaars net aangelopen. Zij kregen een waarschuwing.


Voor een hond in Goes liep het minder goed af. De politie kreeg om
17.55 uur de melding dat een hond stuiptrekkend in een afgesloten
auto lag, welke geparkeerd stond op de Frans den Hollanderlaan.

Toen agenten gingen kijken zagen zij, en een medewerkster van de dierenambulance die ook ter plaatse was, dat de hond er slecht aan toe was. Een achterraampje van de auto stond wel op een kier en er hing een handdoek voor, maar de auto stond in de volle zon. Achter in de auto stonden twee lege bakken waar vermoedelijk water in gezeten had. De hond lag uitgeteld achterin de auto.

De eigenaars van de hond (een 50-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Middelburg), die kort daarop bij hun auto kwamen zagen in eerste instantie de ernst van de situatie niet in. Het kwam tot een woordenwisseling tussen de eigenaars, de agenten en de medewerkster van de dierenambulance waarna de man en vrouw uiteindelijk toch wel inzagen dat ze een inschattingsfout hadden gemaakt.

De hond is, vanaf het moment dat de agenten en dierenambulance ter plaatse waren, constant met water gekoeld. Door een dierenarts, die ook ter plaatse kwam, werd geconstateerd dat de hond een temperatuur van 41,7 graden had.

Volgens de politie heeft het dier inmiddels al meerdere malen een ademhalingsstilstand gehad. Ook heeft de hond een hersenoedeem; een abnormale vochtophoping in de hersenen die uiteindelijk kan resulteren in bewusteloosheid of overlijden. In dit geval is de dierenarts bang dat de hond het voorval niet zal overleven.

Tegen de eigenaars van de hond is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (27-7-2008 om 14:36)
@ Arnold: Je schreef oa in je stukje of er toch nog foutloze mensen bestonden, die bestaan dus niet,ook ik maak fouten, maar heb wel het verstand dat je geen hond in deze hitte achter kan laten in een auto. Deze personen hebben geen verstand en kijken niet verder als dat hun neus lang is.
Tom (27-7-2008 om 13:45)
Een hond in een auto achterlaten voor een uurtje kan en mag ook. In dit geval natuurlijk niet. Bij twijfel, gewoon steen pakken en raam intikken, beestje wat drinken geven. Briefje erbij met daarop groetjes van een dierenvriend. Schade is toch voor de eigenaars.
Silvia (27-7-2008 om 13:39)
Dit is geen fout meer. Een fout is je sleutels in je auto laten liggen, maar je honden erin laten is veel erger.
Johny Leys (27-7-2008 om 13:13)
In een snikhete auto moet je realiseren dat het voor honden erg slecht is, laat staan de mens. Tegen dit soort dierenbeulen zou de rechtbank een boete van 30.000 euro moeten uitdelen en een gevangenistraf van 2 jaren, wegens dierenmishandeling in combinatie van poging tot dierenmoord.
Danielle (27-7-2008 om 12:31)
Arnold je zegt dat de mensen een grove fout hebben gemaakt, maar je begrijpt de reacties van de anderen niet? Nou die zijn toch begrijpelijk? Uit jou reactie maak ik op dat je het kan begrijpen dat de mensen hun hond 'vergeten'zijn terwijl je het een grove fout vind.. Ik snap de boosheid heel goed.
Sylvia (27-7-2008 om 11:40)
Mijn reactie is dat deze mensen nooit meer een hond mogen hebben, ze zijn het niet waard. En wat mij betreft, zet die mensen in hun eigen auto net als ze hun hond gedaan hebben.
Cookie-instellingen beheren