Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 270 km

Honden bijna gestikt in dichte auto's

Toegevoegd: 25-07-2008, 23.00 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen en Goes zijn vrijdag in totaal drie honden bijna gestikt omdat ze waren achtergelaten in warme, afgesloten auto's.
 
In Vlissingen werd rond 15.35 uur ontdekt dat er twee honden in een Duitse personenauto zaten die stond geparkeerd in de Bussestraat. Alle ramen waren dicht, er was geen water en in de auto was het ongeveer veertig graden. Op het moment dat de politie de auto open wilde breken kwamen de eigenaars net aangelopen. Zij kregen een waarschuwing.


Voor een hond in Goes liep het minder goed af. De politie kreeg om
17.55 uur de melding dat een hond stuiptrekkend in een afgesloten
auto lag, welke geparkeerd stond op de Frans den Hollanderlaan.

Toen agenten gingen kijken zagen zij, en een medewerkster van de dierenambulance die ook ter plaatse was, dat de hond er slecht aan toe was. Een achterraampje van de auto stond wel op een kier en er hing een handdoek voor, maar de auto stond in de volle zon. Achter in de auto stonden twee lege bakken waar vermoedelijk water in gezeten had. De hond lag uitgeteld achterin de auto.

De eigenaars van de hond (een 50-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Middelburg), die kort daarop bij hun auto kwamen zagen in eerste instantie de ernst van de situatie niet in. Het kwam tot een woordenwisseling tussen de eigenaars, de agenten en de medewerkster van de dierenambulance waarna de man en vrouw uiteindelijk toch wel inzagen dat ze een inschattingsfout hadden gemaakt.

De hond is, vanaf het moment dat de agenten en dierenambulance ter plaatse waren, constant met water gekoeld. Door een dierenarts, die ook ter plaatse kwam, werd geconstateerd dat de hond een temperatuur van 41,7 graden had.

Volgens de politie heeft het dier inmiddels al meerdere malen een ademhalingsstilstand gehad. Ook heeft de hond een hersenoedeem; een abnormale vochtophoping in de hersenen die uiteindelijk kan resulteren in bewusteloosheid of overlijden. In dit geval is de dierenarts bang dat de hond het voorval niet zal overleven.

Tegen de eigenaars van de hond is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monika (27-7-2008 om 11:27)
Man sollte diese Menschen auch mal Stunden im Auto oder Caravan einschliessen ohne Wasser. Ich finde diese Menschen sind es wert einen treuen Wegbegleiter zu haben. Mein Vorschlag an diese herzlosen Menschen kauft euch einen Stoffhund.
Arnold (27-7-2008 om 10:29)
Deze mensen maken een grove fout. Maar de reacties van de mensen begrijp ik niet. Zouden er dan dan toch nog foutloze mensen zijn? Verander de wereld begin bij je zelf?!
Z (27-7-2008 om 10:08)
Aan de andere kant zie je als het vakantie is en mooi weer dat iedereen zomaar tijdelijk verstandsverlies krijgt. Kijk maar naar de tourist en ook normale bewoners die ineens gewoon midden op straat gaan lopen/fietsen/parkeren. Anderen vergeten gewoon hun eigen baby uit de auto mee te nemen....
Zoop (27-7-2008 om 10:05)
@ Peer: zou dat komen omdat blijkbaar veel mensen toch om dieren geven? Dan krijg je veel reacties.
Danielle (27-7-2008 om 09:38)
@ Peer: Het is wel waar dat iedereen hetzelfde zegt hoor, maar dan kan je nagaan wat iedereen met dat arme best meeleeft. De hond leeft niet meer en de mensen die de ernst van de situatie niet inzien das abnormaal daar mogen wel 100 reacties over komen.
HondenVriend (27-7-2008 om 08:36)
Het is om van te janken om al die schrijnende verhalen van die lieve dieren te lezen. Ik heb zelfs speciaal een zwembadje in de tuin voor mijn honden, vinden ze heerlijk met die hitte.
Cookie-instellingen beheren