Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Honden bijna gestikt in dichte auto's

Toegevoegd: 25-07-2008, 23.00 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen en Goes zijn vrijdag in totaal drie honden bijna gestikt omdat ze waren achtergelaten in warme, afgesloten auto's.
 
In Vlissingen werd rond 15.35 uur ontdekt dat er twee honden in een Duitse personenauto zaten die stond geparkeerd in de Bussestraat. Alle ramen waren dicht, er was geen water en in de auto was het ongeveer veertig graden. Op het moment dat de politie de auto open wilde breken kwamen de eigenaars net aangelopen. Zij kregen een waarschuwing.


Voor een hond in Goes liep het minder goed af. De politie kreeg om
17.55 uur de melding dat een hond stuiptrekkend in een afgesloten
auto lag, welke geparkeerd stond op de Frans den Hollanderlaan.

Toen agenten gingen kijken zagen zij, en een medewerkster van de dierenambulance die ook ter plaatse was, dat de hond er slecht aan toe was. Een achterraampje van de auto stond wel op een kier en er hing een handdoek voor, maar de auto stond in de volle zon. Achter in de auto stonden twee lege bakken waar vermoedelijk water in gezeten had. De hond lag uitgeteld achterin de auto.

De eigenaars van de hond (een 50-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Middelburg), die kort daarop bij hun auto kwamen zagen in eerste instantie de ernst van de situatie niet in. Het kwam tot een woordenwisseling tussen de eigenaars, de agenten en de medewerkster van de dierenambulance waarna de man en vrouw uiteindelijk toch wel inzagen dat ze een inschattingsfout hadden gemaakt.

De hond is, vanaf het moment dat de agenten en dierenambulance ter plaatse waren, constant met water gekoeld. Door een dierenarts, die ook ter plaatse kwam, werd geconstateerd dat de hond een temperatuur van 41,7 graden had.

Volgens de politie heeft het dier inmiddels al meerdere malen een ademhalingsstilstand gehad. Ook heeft de hond een hersenoedeem; een abnormale vochtophoping in de hersenen die uiteindelijk kan resulteren in bewusteloosheid of overlijden. In dit geval is de dierenarts bang dat de hond het voorval niet zal overleven.

Tegen de eigenaars van de hond is proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maaike (4-8-2008 om 12:27)
Oké , aub einde discussie. ik snap de moeder wel . zij is boos omdat deze situatie in werkelijkheid anders was. maar allertheid blijft een goede zaak. maar luister toch eens naar elkaar en niet gelijk denken dat je eigen mening de goede is. meer respect voor elkaar zou niet verkeerd zijn!!!!!
Anne (3-8-2008 om 14:52)
Kennelijk niet keesie, anoniem is de moeder. Peter heeft goed gehandeld, volgende keer weer bellen. Ongelooflijk dat iemand je helpt en je nog kwaad wordt ook, je laat never je kind in de auto in de brandende zon! in florida sterven er zo 50 per jaar, de temp kan binnen 10 min oplopen tot 40 gr.
Keesie (2-8-2008 om 23:36)
Wel goed gehandeld door te bellen, maar het verhaal zo opblazen vind ik te ver gaan!!! Is al erg genoeg allemaal. Moeder zal zich vast schuldig genoeg gevoeld hebben.
Ano (2-8-2008 om 11:51)
Anoniem heeft schijnbaar niet vooraan gestaan toen de hersenen werden uitgedeeld! Lekker eigenwijs blijven doen! Als het volgende keer verkeerd afloopt kom dan niet hier lopen janken!!!
Moniek (1-8-2008 om 23:09)
Peter heeft gelijk, je laat toch niet zomaar in de hitte een hond of kind in de auto?, staat er op de auto een briefje wanneer de eigenaar terug zou zijn? omstanders hebben correct gehandeld en 112 gebeld, daar is niets mis mee, ik als moeder zou nooit mijn kind achterlaten.
Anoniem (1-8-2008 om 20:08)
Peter: je loopt achter, het is al allemaal achter de rug. Voordat je nog eens iets onderneemt, denk dan eerst ff na voordat je alles zo opblaast, leuk voor de personen in kwestie. Kind lag gewoon te slapen en jij maakt er al stikken van, das wel een erg groot verschil, ws weet je niet beter...
Cookie-instellingen beheren