Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
96 files van totaal 349 km

Huizen onder door hevige regenval

Toegevoegd: 28-07-2008, 14.15 uur
Huizen onder door hevige regenval
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - In Wemeldinge zijn maandag vijf woningen ondegelopen door hevige regenval.


Net na het middaguur trokken flinke buien over de Wilhelminastraat. Meerdere woningen en kelders liepen onder. De riolering kon het water ook niet goed meer afvoeren.
 
Brandweerploegen uit Wemeldinge en Yerseke zijn opgeroepen om het water weg te pompen. Er zijn twee tankautospuiten ingezet.

Rond 14.00 uur was het meeste water weer weggepompt. In andere delen van de provincie was er overigens nauwelijks sprake van echte overlast. De brandweer is alleen ingezet in Wemeldinge.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Els (30-7-2008 om 07:52)
Liever mijn belastinggeld naar rioleringen dan naar lelijke kunstwerken waar we niets aan hebben.
Niels (30-7-2008 om 00:56)
@Rien: Je kunt niet verwachten dat de gemeente alle rioleringen aan gaat passen voor een hevige bui die eens in de 5 jaar valt en een paar huizen treft. Dan gaat er nog meer van jouw zuurverdiende geld naar de belasting...
Kees (29-7-2008 om 16:39)
Als je de brandweer nodig hebt bel je toch de gemeente niet? of snap ik het niet goed?
Rien (29-7-2008 om 08:53)
Altijd hetzelfde met regen. Waarom doet de gemeente niets aan de riolering ter plaatse? Dit is al jaren zo en als je belt dan hebben ze geen tijd is het lunchpauze is, hoe is het mogelijk? Maar als wij te laat zijn met onze gemeentelijke bijdrages staan ze gelijk op de stoep!
Anoniem (28-7-2008 om 23:10)
Mm weet ik niet. Wel tot aan onze enkels, en sommige delen nog verder, onder water. De rioleeringen zou een goed idee zijn, het is nu 2 en een half jaar geleden maar telkens dezelfde huizen/kelders en de gemeente doet er gewoon niks aan. Dat is nou de gemeente Kapelle.
Marco (28-7-2008 om 15:41)
Hoeveel mm regen is er gevallen?
Cookie-instellingen beheren