Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Winkeldiefjes aangehouden in Goes

Toegevoegd: 30-07-2008, 06.04 uur
Door: Roland de Jong
GOES - In een winkel aan de Spinne in Goes zijn dinsdagavond drie winkeldiefjes gesnapt.


De De drie, allemaal 12 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Noord-Beveland, hadden rond 18.00 uur twee dvd's weggenomen uit de winkel en werden gesnapt toen de alarmpoortjes afgingen.

Het personeel van de winkel kon de drie staande houden. Zij waarschuwden de politie. Die heeft de kinderen vervolgens aangehouden en de ouders van de jongens gewaarschuwd.

Ze hebben alledrie een verklaring afgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (30-7-2008 om 19:06)
Sorry Jasper, maar staande houden is alleen aan de opsporingsabmtenaar om te vragen naar zijn gegevens. Aanhouden is een ander feit. Volgens het wetboek mag een ieder iemand aanhouden in geval van heterdaad en overdragen aan de politie. Geen last van de warmte maar kennis van de wetboeken.
Jasper (30-7-2008 om 18:48)
Personeel kan wel degelijk iemand staande houden. Aanhouden is voorbehouden aan de politie. Last van de warmte?
Klavernel (30-7-2008 om 14:44)
Of het nu iemand van 10 of 90 is, afblijven van spullen die niet van jezelf zijn. Deze kleine mannen zijn nu al met diefstal bezig zonder straf gaat dat lekker door. Kom op zeg als je dit goedkeurt ben je even erg. Flink aanpakken en heel goed straffen en thuis ook maar eens kijken bij de ouders.
Ben (30-7-2008 om 13:56)
Foutje in de tekst "Het personeel van de winkel kon de drie staande houden." Nee personeel kan nooit iemand staande houden alleen de opsporingsambtenaar (o.a. politie) kan iemand staande houden.Wel kan het personeel van de winkel iemand aanhouden in geval van heterdaad en overdragen aan de politie.
Regina (30-7-2008 om 13:15)
Robin, ik ken er genoeg die alles krijgen wat ze willen. Juist die kinderen kunnen er niet tegen dat ze een keer iets niet krijgen en gaan dan jatten. Ik ken er ook die niet alles krijgen, maar die leren hierdoor wel dat ze tevreden moeten zijn met wat ze wel krijgen. Respect voor anderen!
Nickey (30-7-2008 om 13:02)
Hopelijk hebben ze ouders die ze straffen. En hopelijk hebben ze geleerd van hun fout.
Cookie-instellingen beheren