Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuwe kazerne Yerseke zelfde als Krabbendijke

Toegevoegd: 30-07-2008, 10.15 uur
Door: P.Z.C.
YERSEKE - De begin dit jaar geopende brandweerkazerne in Krabbendijke krijgt een tweelingbroer in Yerseke.

Door exact hetzelfde gebouw neer te zetten, redeneert de gemeente, kunnen kosten worden bespaard doordat bijvoorbeeld weer dezelfde bouwtekeningen kunnen worden gebruikt.

Voor deze opmerkelijke constructie wijkt de gemeente af van het inkoop- en aanbestedingsbeleid, dat voorschrijft dat er twee offertes moeten worden gevraagd. De gemeente wil de bouw, net als in Krabbendijke, weer gunnen aan Bouwraadhuis uit Kruiningen.

De nieuwe kazerne komt op de locatie van het huidige gebouw, aan de Burenpolderweg/ Groenix van Zoelenstraat.
 
Renovatie is gezien de huidige staat geen optie meer. Ook verenigingsgebouw Trefpunt wordt gesloopt. Voor de gebruikers moet nog een nieuwe locatie worden gezocht, liet een gemeentewoordvoerster gisteren weten.

De bouw van de nieuwe kazerne in Yerseke staat gepland voor volgend jaar. Er is bijna twee ton voor uitgetrokken, maar gelet op de ervaringen in Krabbendijke (nieuwbouw van de kazerne daar viel fors duurder uit dan gedacht) wil de gemeente het bedrag voor Yerseke verhogen naar vijf ton.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750