Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 79 km

Betere doorstroming calamiteiten tunnel

Toegevoegd: 30-07-2008, 10.17 uur
Door: Roland de Jong
ELLEWOUTSDIJK - Door aanpassingen aan de verkeersinstallatie van de Westerscheldetunnel is het sinds kort mogelijk om rijstroken slechts deels af te kruisen voor het verkeer.


Tot voorkort was het voor de tunneloperators alleen mogelijk om de rijstroken voor de volledige lengte van de tunnelbuis af te kruisen. Dit was volgens de N.V. Westerscheldetunnel niet wenselijk. Zodoende werd het oude tunnelbesturingssysteem de afgelopen maanden grondig aangepast. Alle software is vervangen.

De operator kan hierdoor volstaan met een gedeeltelijke afkruising tot en met het incident. Het verkeer kan hierna gewoon gebruik maken van beide rijstroken. "Dat is beter voor de doorstroom en geeft minder overlast voor onze klanten", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bj (30-7-2008 om 12:07)
Eindelijk, hoeven we niet meer 6km lang 50 km/u te rijden, omdat er vooraan de tunnel iemand een lekkeband heeft.
Cookie-instellingen beheren