Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Betere doorstroming calamiteiten tunnel

Toegevoegd: 30-07-2008, 10.17 uur
Door: Roland de Jong
ELLEWOUTSDIJK - Door aanpassingen aan de verkeersinstallatie van de Westerscheldetunnel is het sinds kort mogelijk om rijstroken slechts deels af te kruisen voor het verkeer.


Tot voorkort was het voor de tunneloperators alleen mogelijk om de rijstroken voor de volledige lengte van de tunnelbuis af te kruisen. Dit was volgens de N.V. Westerscheldetunnel niet wenselijk. Zodoende werd het oude tunnelbesturingssysteem de afgelopen maanden grondig aangepast. Alle software is vervangen.

De operator kan hierdoor volstaan met een gedeeltelijke afkruising tot en met het incident. Het verkeer kan hierna gewoon gebruik maken van beide rijstroken. "Dat is beter voor de doorstroom en geeft minder overlast voor onze klanten", aldus een woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frederick (31-7-2008 om 11:45)
Ik moet het nog zien of dit goed is, mensen wisten niet beter. En nu jakkeren ze weer door tot er ineens een pechgeval opduikt met alle gevolgen vandien. Want van een rood lichtje/kruisje ligt niemand meer wakker hoor. Als ze maar door kunnen rijden.
Martin (30-7-2008 om 20:39)
Eindelijk. Nu nog een snelweg van Goes naar Zelzate met een tunnel onder het KVGNT bij Sluiskil. Maar ja daar zal de milieumaffia met z'n groene leugen het wel weer niet mee eens zijn. Een punt waar ik het dan toch met de CU eens ben.
Matthijs (30-7-2008 om 18:23)
Dat werd tijd. Nu alleen nog 2x2 rijstroken tot aan Middelburg.
Wjwr (30-7-2008 om 17:18)
Dat werd inderdaad tijd. En als ze nu ook nog eens iets aan het informatiesysteem verbeteren of bereikbaar zijn op het informatienummer, dan hoeven we niet voor niets een uur voor een dichte tunnel te wachten! We betalen tenslotte meer dan genoeg!
Kenny (30-7-2008 om 15:16)
@BJ: Ja helemaal mee eens. Je werd er kotsmisselijk van. Nu kunnen we gewoon blijven rijden!
Mariska (30-7-2008 om 13:18)
Hehe eindelijk werd tijd al die onzin om de hele tunnel 50 te rijden terwijl er niks in de tunnel te zien is omdat het "probleem" al weg is of opgelost is. nu nog zien of het werkt in de praktijk of dat je alsnog op de andere baan 50 moet blijven rijden dan
Cookie-instellingen beheren