Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 205 km

Korpschef politie Zeeland op non actief

Toegevoegd: 31-07-2008, 18.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Korpschef Fup Goudszwaard van de politie Zee-
land is op non-actief gesteld. Goudszwaard zou van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) geen 'verklaring van geen bezwaar' kunnen krijgen. Dat melden diverse media.

 
De verklaring van 'geen bezwaar' is nodig om de functie van korpschef te kunnen vervullen. Deze verklaring wordt door de AIVD opgesteld na een zogeheten veiligheidsonderzoek. De verklaring is vijf jaar geldig en moet daarna worden herzien.
 
De criteria voor het behalen van de verklaring zijn afhankelijk van de
functie. In sommige gevallen houdt dit in dat iemand een 'onberis-
pelijk verleden' moet hebben, in andere gevallen gaat het er om dat er geen delicten zijn gepleegd tot een aantal jaren terug.
 
Volgens de PZC zou de korpschef volgens de AIVD 'chantabel' zijn vanwege een (oude) buitenechtelijke relatie. Ook zou hij een oude, afgeschreven politieauto hebben gekocht en deze met winst hebben doorverkocht.


Andere media melden dat Goudszwaard nu op vakantie is, maar voor de periode daarna buitengewoon verlof heeft opgenomen. Burgemeester Van de Zaag van Goes zou dat als waarnemend korpsbeheerder hebben bevestigd.

Donderdag meldde de ondernemingsraad van de Zeeuwse politie al dat zij het vertrouwen in de korpsleiding op wilde zeggen vanwege een vertrouwensbreuk.
 
Goudswaard werd in 1 februari 2003 aangesteld als vervanger van toenmalig korpschef Dierckx. Hij was sinds 1999 plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Zeeland. Daarvoor was hij onder andere chef Regionale Eenheid en districtschef Zeeuws-Vlaanderen bij het korps. Goudswaard begon zijn carrière bij de regionale politie Rotterdam-Rijnmond.
 
Zie ook:
- OR politie: geen vertrouwen in leiding (31-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (2-8-2008 om 19:15)
IK weet wel zeker dat dit de enige reden niet is. En ik weet ook zeker dat er flink geruimd moet gaan worden daar. Anders zal het probleem niet opgelost worden. En verder zwijg ik. O ja en iedere 'vloermedewerker' wens ik een eerlijke en integere korpschef toe
Anne (2-8-2008 om 14:45)
Vreemdgaan is niet de enige reden van ontslag, er werd alleen gezegd dat hij doordat hij oa vreemdging chantabel is. Als ik het AD moet geloven was er veel meer aan de hand.
Cees (2-8-2008 om 00:49)
Ik lees veel reacties over zakelijk en prive scheiden Je zult de politiemensen moeten horen waar zakelijk en prive niet gescheiden werd. Fup bijt al jaren "in de staart van de politie" en nu ook in "eigen staart". Guusje mag nu oordelen. Als oud politieman kan ik boekdelen vertellen....
Miepprecies (1-8-2008 om 23:05)
Dit is Nederland ten top. Een buitenechtelijke relatie hiermee betrekken. Je zou bijna een voorstel doen. Maandag iedereen die een buitenechtelijke relatie had of heeft Naar Den Haag. Daar is dan ook niemand te zien.
Dnaleez eitilop (1-8-2008 om 21:53)
Ging het alleen maar daarom... Heeft nog lang geduurd.
N.D. (1-8-2008 om 21:16)
Dit verdient hij niet! Het is een man met een "gouden" hart. Dit weet ik zeker.
Cookie-instellingen beheren