Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 146 km

Heli-inzetten voor onwelwordingen langs kust

Toegevoegd: 31-07-2008, 19.45 uur
Heli-inzetten voor onwelwordingen langs kust
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Sint Philipsland en en Cadzand is donderdag de traumahelikopter ingezet nadat badgasten onwel waren geworden op het strand.
 
Op het strand bij de Zuiddijk in Sint Philipsland (foto's 1, 2) had iemand rond 15.15 uur ernstige gezondheidsproblemen. Twee ambulances en de Rotterdamse traumahelikopter werden ingezet om het slachtoffer te helpen. De patiënt is afgevoerd naar een ziekenhuis.
 
In Cadzand (foto's boven, 3,4) gebeurde ongeveer een kwartier later hetzelfde nabij strandpaviljoen De Piraat op de Boulevard de Wielingen. Er was sprake van een reanimatie. Hier werd de Belgische traumahelikopter ingezet. Ook het strandvoertuig van de KNRM Cadzand kwam ter plekke. Over de huidige toestand van deze patiënt is niets bekend.
 
De beide voorvallen trokken veel bekijks.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Mytilus (1-8-2008 om 11:01)
De heli-bemanning verricht uitstekend goede diensten. Een gewaardeerde hulpbrigade om zuinig op te zijn.
Daan (31-7-2008 om 21:27)
Die helicopters moeten steeds vaker richting zeeland komen en das niet zoon goed teken. Maar zeker in deze tijd heeft de ambulancedienst het druk en laten ze gelijk bij een reanimatie oid de heli komen.
Cookie-instellingen beheren