Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 91 km

Vier Duitsers gered uit bootje bij kering

Toegevoegd: 01-08-2008, 11.27 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Dankzij het snelle optreden van strandwachten van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen zijn donderdag een Duitse vader en zijn drie kinderen uit zee gered.


De niets vermoedende badgasten waren met een opblaasbootje naar de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering geroeid om te vissen en genieten van het warme weer. Dat hier een gevaarlijk sterke stroming staat wordt door veel waterrecreanten over het hoofd gezien.

Om kwart over twee werd het bootje opgemerkt door strandwachten van de reddingspost Westenschouwen. Twee reddingsboten zijn daarna met spoed naar de kering gevaren en de vader is dringend verzocht zich onmiddellijk richting het strand te begeven.

Op dat moment echter waren zowel het opblaasbootje als een van de reddingsboten al over de boeienlijn gedreven welke het gevaarlijke gebied markeert. De vader en drie kinderen zijn direct aan boord genomen en terug gebracht naar het strand. Het opblaasbootje dreef enkele minuten later al onder de kering door. De controlekamer van de kering is daarop gealarmeerd over het verlaten bootje.

De krachtige stroming bij de stormvloedkering zorgt volgens de strandwacht voor een levensgevaarlijke situatie. Drijfmiddelen maar ook motorboten dienen ver voor de veiligheidslijn te blijven. Deze boeienlijn kan in uiterste nood gebruikt worden als anker om afdrijven richting de sluizen te voorkomen.

Dat veel mensen de gevaren niet goed inschatten bleek wel uit de reactie van de vader van de kinderen. "Helaas begreep hij niet welke risico’s aan het varen nabij de kering verbonden waren. De man was alleen geïnteresseerd in het terug krijgen van zijn opblaasbootje. Deze is later op de dag via de kering door afgaand tij terug de zee opgedreven en opgehaald door de reddingsbrigade", aldus de strandwacht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (1-8-2008 om 17:05)
Gewoon de kosten laten betalen, die lijn ligt daar niet voor niets. Elk nadenkend mens snap dat. Of poging tot doodslag? Je kan daar straffeloos van je kinders af blijkbaar. Zeg je gewoon dat je het gevaar niet zag en dat het een tragisch ongeval was...
Seaman (1-8-2008 om 14:33)
Mischien gewoon de waterpolitie laten bekeuren, zo gaat het in het verkeer toch ook.
R (1-8-2008 om 13:42)
Beste Wevers. Die posten op het strand zijn er al. De post van de Shouwse Reddingbrigade is er 1 van :-)
Harry (1-8-2008 om 13:21)
Waarom zijn die duitser toch altijd zo dwars? Kuilen graven, bij de kering varen, en dit alles met hun kinderen! Presenteren die rekening van de reddingsdiensten zeg ik!
Liesbeth (1-8-2008 om 13:05)
Zo zie je maar weer , hoe vaak het gevaar op en in het water wordt onderschat. Meestal zijn het toeristen die dit niet in zien of het buitenlandse toeristen zijn of toch nederlandse. In de bergen gebeuren de meeste ongelukken ook met toeristen die het gevaar niet onder ogen willen zien.
Inda (1-8-2008 om 12:33)
Wat een domme reaktie van die man 'het bootje was het belangrijkste?' Maar is het wel aangegeven hoe gevaarlijk het daar is? Het zou in een folder moeten staan, op campings en waar veel badgasten en recreanten komen. Nu denkt men er te gemakkelijk over..
Cookie-instellingen beheren